Българският представител на Евровизия 2017 Кристиан Костов е първият българин,

...
Българският представител на Евровизия 2017 Кристиан Костов е първият българин,
Коментари Харесай

Кристиан Костов спечели награда на публиката за европейски дебют

Българският представител на " Евровизия 2017 " Кристиан Костов е първият българин, притежател на премията за дебютиращи европейски реализатори, добили огромна известност отвън границите на личната си страна. Освен нея, изпълнителят получи и друга огромна премия - Изборът на публиката (Public Choice Award). Това се случи нощес в Грьонинген, Холандия, в границите на връчването на оценките European Border Breakers Award (EBBA - Европейски музикален дебют без граници).

 © Facebook/Kristian.Kostov.OfficialFanPage
На сцената в Грьонинген 17-годишният Костов показа песента " Beautiful Mess ", която му донесе второ място в състезанието „ Евровизия 2017 “ в Киев.

На церемонията той също по този начин пя в дует с нашумелия английски реализатор Youngr. На пианото им приглася и известният диригент и ефирен водещ Джулс Холанд.

За наградата " Изборът на публиката ", който се връчва от 2010 година, се бореха и останалите 10 наградени европейски реализатори, постигнали извънреден триумф през 2017 година Това са Alice Merton от Германия, Alma от Финландия, белгийката Blanche, която се класира 4-та в „ Евровизия 2017 “, групата„ Off Bloom ” от Дания, португалецът Salvador Sobral- победител в „ Евровизия 2017 “, норвежката певица Sigrid, шведката Scott, френското дуо„ The Blaze “ и британският музикант - Dario Darnell, прочут с псевдонима Youngr.

Всеки от тези 10 реализатори с изключителни достижения отвън границите на личната си страна получи статуетката на музикалните награди EBBA, които се дават за 15-и път. Тя им бе връчена персонално от световноизвестния ефирен водещ, музикант и диригент на бенд - Джулс Холанд.

Европейският комисар за обучение, просвета, младежта и спорта Тибор Наврачич поздрави Кристиан Костов за успеха в Twitter.



Мисията на премиите EBBA е да подтикват развиването и разпространяването на европейската известна музика.

Връчването на премиите EBBA е част от неповторимия за Европа фестивал за поп и рок музика " Евросоник ", който е подсилен от Еврокомисията и се реализират с медийната поддръжка на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU.

Партньор за България е Българското национално радио.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР