Българският полузащитник Георги Костадинов изигра пореден силен мач за АПОЕЛ

...
Българският полузащитник Георги Костадинов изигра пореден силен мач за АПОЕЛ
Коментари Харесай

Силен мач за Георги Костадинов с АПОЕЛ

Българският полузащитник Георги Костадинов изигра следващ мощен мач за АПОЕЛ (Никозия) против Еносис (Паралимни) в 23-ия кръг на кипърското състезание, а жълто-сините завоюваха с 2:1. С днешния триумф АПОЕЛ събра 52 точки, само че изостава на 2 от водача АЕК (Ларнака). На 3-ото място е ФК Пафос с 48, а противниците през днешния ден от Паралимни са със 17 и ще се борят за оцеляването си.

Гостите от Никозия откриха резултата в 28-ата минута посредством новото си попълнение Федерико Македа. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед отклони с глава центриране на крилото Бен Набуан от свободен удар. Само три минути по-късно българският отбранителен халф на АПОЕЛ предотврати равнене. Георги Костадинов получи жълт картон за фаул от страни до наказателното поле, като с това нарушаване поправи неточност на отбраната и попречи на състезател на гостите да влезе под ъгъл в наказателното поле.

През второто полувреме играчите на Паралимни влязоха нападателно и пробваха да основат проблеми на АПОЕЛ. В 53-ата минута те имаха и искания за дузпа поради възможна игра с ръка на Сушич на голлинията. Съдията Андреас Аргиру прегледа обстановката благодарение на системата за видеоповторения (ВАР) и реши, че няма съображение да я дава.

В 60-ата минута Бен Набуан удвои преднината на АПОЕЛ с мощен, отсечен удар от границата на наказателното поле. Той получи прекрасен пас от Далсио и прониза вратаря Никос Панайоту. Четвърт час преди края на срещата Мейра се добра до топката при меле към точката за осъществяване на дузпа и наказа стража на гостите. Тимът на Паралимни опита да стигне до равенството и се подвигна на цялостен взлом, само че нямаха шанс в две обстановки. Най-напред резервата Кациарис стреля, само че Костадинов подложи крайник. Секунди преди крайния съдийски сигнал пък Маврудис не уцели вратата./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР