Българският политически живот е алогичен, затова България е по-зле от

...
Българският политически живот е алогичен, затова България е по-зле от
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Тук всичко е на принципа някой да прецака другия

Българският политически живот е безсмислен, по тази причина България е по-зле от Албания, тъй като в някои страни има логичност на развиване, а тук при нас всичко е на правилото на борбата, на това някой да прецака другия. Това разяснява вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на " Лице в лице " по bTV.

,,Да го назовем една непотребна борба, която не води до нищо. Според мен неговите юридически съветници са го заблудили. Указът не е бил координиран с него, само че тук не става въпрос за назначение, а за освобождение. Тоест в случай че някой реши да те мотае, ще те мотае, само че това няма логичност. Когато става въпрос за оставка, няма смисъл от координиране. Младен Маринов подава оставка като основен секретар на Министерство на вътрешните работи. В този смисъл за какво е належащо координиране? Вече Народното събрание е този, който взема решение дали Маринов ще стане или няма да стане вътрешен министър. Някой е заблудил президента съгласно мен и това докара до погрешно пояснение на нещата. В края на краищата не е обикновено и разумно подобен фиктивен акт да бъде мотив за такава драма сред институциите``, разяснява Каракачанов по тематиката с неподписания декрет на президента Румен Радев за освобождението на Младен Маринов от поста му на основен секретар на Министерство на вътрешните работи, написа вести.бг.

,,Ако на следващия ден няма декрет, няма по какъв начин да ги гласуваме (номинациите за нови министри - б. р.) в четвъртък. Указ ще има, няма по какъв начин да няма. Но за какво е належащо да се опъват нервите на институциите? Стига сме воювали посред си``, добави още по тематиката министърът.

По отношение на Младен Маринов Каракачанов уточни, че той би се справил като вътрешен министър.

,,За 28 години какъв брой служители на реда имахме отпред на Министерство на вътрешните работи? Богомил Бонев беше ли добър министър. Да, беше, тъй като бе точно част от системата. Политик мъчно би се справил в тази система. Така че Маринов е добра кандидатура, тъй като е минал по цялата стълбичка. Имам и персонално усещане. Знам метода му на мислене. Има визия за обстановката и знае какво би трябвало да се направи. Дали ще се справи``, ще покаже единствено времето, добави той.

,,Между Резово и Малко Търново са възпрепятствани 232 незаконни мигранти за последните 40 дни. Тенденцията е тревожна, на турска територия военните структури са се оттегили и има придвижване на незаконни мигранти. Трябват ограничения, с цел да не бъдем сюрпризирани. Така че има наклонност. Вчера бях на ревизия и съм удовлетворен от видяното на региона. Министерство на вътрешните работи и МО се държат като пазители``, сподели Каракачанов относно защитата по българо-турската граница и призна, че има дефицит на техниката, която също така е и амортизирана.

,,Утре ще предложим изработването на позиция на България по отношение на борбата сред Европейски Съюз и Орбан. Тя ще е противоречие за налагане на наказания на Унгария. Третират се въпроси, които са въпроси на народен суверенитет. Не може да се постановат наказания по въпроси, касаещи вътрешната политика на дадена страна. Не съм склонен Европейският съюз да се трансформира в Съветския съюз. България би трябвало да изрази позиция на противоречие.  Орбан може да не се харесва от доста хора, само че той добре построява своята държава``, съобщи вицепремиерът.  

,,Това е дълга тематика. Истината е, че най-хубавият вид е да се явим дружно. Дали ще стане, това е въпрос на разсъдък. Ако някой постави коня пред каруцата, може да има проблеми``, приключи Каракачанов на въпрос дали Обединените патриоти ще се явят дружно на Евроизборите следващата година.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР