Българският плувец Цанко Цанков заминава на работно посещение в Лос

...
Българският плувец Цанко Цанков заминава на работно посещение в Лос
Коментари Харесай

Плувецът Цанко Цанков заминава на работна среща в САЩ, ще подкрепи Тервел Пулев на галавечерта в Коста Меса

Българският плувец Цанко Цанков отпътува на работно посещаване в Лос Анджелис, Съединени американски щати, където ще организира срещи с част от управлението на международната федерация по плувни спортове - WOWSA, както и беседи с българската общественост оттатък Океана.

Цанков ще отпътува за Съединени американски щати на следващия ден (12 април) от 15.20 часа с полет през Лондон, а незабавно щом той кацне на американска земя ще се насочи към залата в Коста Меса, където в петък рано сутринта българско време Тервел ще вземе присъединяване в боксова галавечер, която ще означи и неговото завръщане на професионалния кръг след близо година неявяване.

Родният плувец ще поддържа бронзовият ни медалист от Летните олимпийски игри в Лондон 2012, след което ще се насочи към своите работни срещи с представителите на WOWSA.

В момента Цанко Цанков се готви интензивно за присъединяване си в плувния маратон от веригата Ocean 7 - преплуването от остров Санта Каталина до Лос Анджелис с дължина 35 км, което ще се организира на 27 август.



По време на визитата си в Съединени американски щати бургазлията, който през предходната година стана първия българин, преплувал сполучливо Гибралтарския пролив, ще се срещне с хора от американския екип, както и с лодководачите, които ще го съпровождат по време на самия маратон.

" Заминавам с моя треньор на първото ни посещаване в Лос Анджелис. Основната цел е да подпишем на място договорите за преплуването на маратона, който ще бъде през месец август, както и да беседвам с екипа от американска страна. Много значимо пътешестване, тъй като имаме да прецизираме редица неща, които са свързани с второто ми присъединяване от веригата Ocean 7 – седемте най-трудни маратони в открити води. В Калифорния ще се видя и с много сънародници в Сан Диего, Сан Франциско и Лас Вегас, които ме поканиха на срещи. Но, първото нещо ще бъде в самото начало на идването ми. Веднага потеглям за град Коста Меса, което е на един час път от Лос Анджелис, с цел да поддържа Тервел Пулев. Ще бъда в залата с българското знаме! На идващия ден са работните ми срещи с представителите на WOWSA, както и с лодководачите, които ще ме съпровождат на самия маратон. Много сериозна организация сме създали за визитата ми в Съединени американски щати и желая да благодаря на нашия консул в Лос Анджелис Бойко Христов за поддръжката и отношението към мен и екипа ми ", съобщи Цанко Цанков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР