Българският плувец Любомир Епитропов подобри държавния рекорд в дисциплината 200

...
Българският плувец Любомир Епитропов подобри държавния рекорд в дисциплината 200
Коментари Харесай

Любомир Епитропов подобри рекорда на Михаил Александров на 200 метра бруст

Българският плувец Любомир Епитропов усъвършенства държавния връх в дисциплината 200 метра бруст в сериите на Световното състезание, провеждащо се в Куанджу (Южна Корея).
 Ватерполистите на Испания детронираха Хърватия и за шести път са на край на Мондиал
Ватерполистите на Испания детронираха Хърватия и за шести път са на край на Мондиал

Иберийците преобладаваха тотално и получиха квота за Токио 2020

Епитропов преодоля дистанцията за 2:11.78 минути, което е с 16 стотни от достижението на станалия след това американец Михаил Александров на Олимпиадата в Пекин през 2008 година.

Постижението донесе 25-о място на възпитаника на Николай Вакареев в крайното класиране. То е усъвършенстван олимпийски стандарт (норматив " Б " ), само че не дава наложителна квота за игрите в Токио. За задачата Любомир би трябвало да преодолее олимпийското квалификационно време от 2:10.35 минута. Всички 16 полуфиналисти в Куанджу сториха това, до момента в който олимпийският стандарт беше по силите 34 брусисти.

След като Антъни Иванов има сигурна квота за Токио, вероятността норматив " Б " да донесе такава е минимална.

" Плуването ми се получи, поизпуснах третото 50 метра с към 5-6 десети, само че имайки поради часовата разлика, умората и огромната горещина и мокрота тук, сме удовлетворени. Беше и огромно тестване да се събера, след по този начин да кажем не мощното начало, от което в действителност съм по-доволен.

Имаме върху какво да работим и идващия път се надявам плуването да е по-близо до олимпийски норматив " А ", сподели щастливият Епитропов.

Най-бърз беше австралиецът Матю Уилсън с 2:07.29 минути, който остана на 62 стотни от международния връх на японеца Ипей Ватанабе, който е 2:06.67 минута.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР