Българският плувец Антъни Иванов гостува в предаването Арена спорт, за

...
Българският плувец Антъни Иванов гостува в предаването Арена спорт, за
Коментари Харесай

Антъни Иванов: Всичко, което правя е за България, не за себе си или федерацията

Българският плувец Антъни Иванов гостува в предаването " Арена спорт ", с цел да приказва по тематиките, свързани с идното дело против него в Спортния трибунал (КАС) в Лозана за приложимост на допинг, както и неговите разногласия с българската федерация по отношение на неговия контракт. Иванов се завърна у нас, с цел да взе участие на Държавното отборно състезание за своя клуб " Черно море " и изрази вяра, че ще го забележим и на международното състезание във Фукуока, Япония през юли

" Изненадах се несъмнено от първото място на 100 метра бътерфлай. Както знаете през последните четири месеца не бях в басейна, тъй като имах проблеми, тъй че се съм доста удовлетворен от този триумф. Дойдох в България, с цел да оказа помощ само на моя тим Черно море да станем национални първенци ", стартира родният плувец.

" Надявам се да вземам участие на международното във Фукуока. Имам затрупан норматив още предходната година. Дано да покрия още един след месец в Бургас, тъй като това ще ми бъде задачата ", добави той.

Антъни Иванов разяснява и обвиняванията против себе си, че е пропуснал допинг инспекции, което докара и до прекъсването на спортните му права. Роденият във Велико Търново играч даже показа, че не приема никакви витамини от боязън какво може да се случи във всеки един миг.

" С ръка на сърцето ви споделям, че аз в никакъв случай не съм пропущал допинг инспекция. Един път се случи по този начин, че пристигнаха и в София, и във Варна за един ден и аз дадох две проби, само че все пак се оказах с пропусната проба. Във втория случай нямаше по какъв начин да си трансформира местонахождението в Абу Даби. Третата проба даже е под въпрос, тъй като не знаем дали въобще индивидът е пристигнал пред у дома. Все още чакаме решението на Съда в Лозана и нека истината да спечелва ", съобщи Иванов.

" Аз съм, може би, най-чистият състезател бил в България в миналото. Не пия даже хапчета за възобновяване или витамини, тъй като ме е боязън какво може да се случи във всяка една минута. Аз съм бил проверяван над 30 пъти и през предходната, и през по-миналата година. Защо аз съм ревизирам повече от най-големите звезди в спорта, в случай че съм завършил с плуването? Нямам проблем да бъде проверяван. След свадите обаче започнаха да ме ревизират все по-често, тъй като настояват, че не съм чист, само че в това време не могат да го потвърдят. Настроен съм позитивно за делото в Лозана, тъй като знам, че съм чист и съм наясно какво поставям в тялото си ", разяснява още той.

Участникът ни на Летните олимпийски игри в Токио 2020 разкри още, че все още договарянията за новия му контракт с федерацията вървят добре и от другата страна са посочили подготвеност да спомагат. Иванов разкри още, че би предпочел да спре с плуването пред това да се състезава за друга страна.

" Надявам се скоро да имаме среща с федерацията за контракта. Говорихме с тях на четири очи и мисля, че ме схванаха и ще спомагат. Те също желаят най-хубавото за плуването, защото аз съм значима част от щафетата за Париж 2024. Надявам се да успеем да се класираме, тъй като мисля, че не сме имали щафета на Олимпиада от над 40 години. Мисля, че ще намерим баланс, с цел да се разберем за контракта и нека това се случи в най-скоро време. Моите условия не са единствено финансови. Винаги е имало разнообразни клаузи, които не са ми харесвали, само че не желая да разясня. Аз съм желал поддръжка и поради наема ми в Америка и живота там, тъй като те са скъпи. В последната година не се състезавах и за университета, което означаваше, че не получавах и стипендия. В подобен случай не виждах просто мотивация да плавам ", показа Антъни Иванов.

" Демотивацията ми се отрази най-много на 200 метра. 100-те ги изкарах на гняв. Аз съм подобен играч, че се боря докрая. В момента съм " стиснал ръката " на хората от федерацията и съм споделил, че ще се сготвям за Олимпиадата и за международните преди този момент, с цел да оказа помощ на националния тим. Правя го върша за България. Не за себе си, поради федерацията или някой различен. Никога не бих излязъл на огромно съревнование под байрак за друга страна. По-скоро бих спрял с плуването ", приключи националният ни рекордьор на 200 метра бътерфлай.

bntnews.bg

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР