Българският пивовар "Загорка", част от холандската Heineken International, съобщи, че

...
Българският пивовар "Загорка", част от холандската Heineken International, съобщи, че
Коментари Харесай

Загорка с 23.1 млн. лв. нетната печалба за миналата година

Българският пивовар "Загорка ", част от холандската Heineken International, заяви, че чистата му облага е достигнала 23.1 милиона лв. през 2018 година по отношение на 22.5 милиона лв. за миналата година. За съответния интервал приходите от продажби на компанията понижават до 140.6 млн. лева от 150.5 млн. лева през 2017 година, демонстрират данни от доклада на "Загорка ". По размер продажбите на компанията са нарастнали с 0.2% до 1.495 млн. хектолитра.

Българският пазар на бира през 2018 година се е свил с 1% съгласно информация на английската статистическа компания Nielsen. През актуалната година "Загорка " чака да няма промени в този сегмент по отношение на стойностите от предходната година. Разходите на компанията за първични материали са нарастнали от 58.7 млн. лева през 2017 година до 60.3 млн. лева през миналата година. Разходите за услуги са намалели до 30.6 млн. лева по отношение на 40.5 млн. лева, а тези за личен състав остават непроменени през предходните две години и са в размер на 15.5 млн. лв..

Активите на "Загорка " са се нараснали до 104.1 млн. лева в края на 2018 година по отношение на 101 млн. лева година по-рано. До края на актуалната година компанията има намерение да продължи с вложението в нови хладилни витрини, системи за наливна бира и поддръжка и рационализация на индустриалната база в Стара Загора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР