Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира този

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира този
Коментари Харесай

Никола Цолов ще кара на писта Херес

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов ще започва този уикенд в нов за него шампионат - Еврокупа-3, като присъединяване му ще бъде единствено в петия кръг на конкуренцията на пистата " Херес ".

" Получих покана от един от тимовете в Еврокупата да вземам участие на " Херес " - GRS, откакто през зимата записах един спортен уикенд за отбора във Формула Регионал в Близкия изток. Искам да употребявам всяка опция, която се отвори за присъединяване, а Еврокъп-3 е забавен шампионат. На процедура това е модифицирана версия на Формула Регионал. Нямам упования за класиране, само че от отбора ми споделиха, че чакат от мен непрекъснати времена и помощ за настройването на колата ", сподели Цолов.

Шампионатът Еврокупа-3 е нов, започва този сезон и е една от връзките сред Формула 4 и Формула 3. Шампионатът е основан в Испания и се явява опция на европейската Формула Регионал и Евроформула Оупън. Отборите употребяват същите коли като във Формула Регионал - Tatuus F3 T-318, само че с някои промени по корпуса, като болидите тук са с 25 кг по-леки от колите във Формула Регионал. Задвижането идва от 1,75-литров турбо мотор на Алфа Ромео с мощ 270 конски сили, като водачът разполага с алтернатива за спомагателна мощ " Push to Pass ", която е 25 конски сили.

През предходната година пистата " Херес " беше една от сполучливите за Никола Цолов по пътя към купата му в испанската Формула 4. Той завоюва и трите квалификации на трасето в Южна Испания и две от трите съревнования.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР