Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира утре

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира утре
Коментари Харесай

Цолов преди дебюта си в Унгария: Тепърва ще разучавам пистата, но ще бъде интересно

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов ще дебютира на следващия ден на първата писта, приела съревнование от Формула 1 в Източна Европа - " Хунгароринг " до Будапеща. Дебютантът на ART Grand Prix към момента преследва първите си точки в шампионата и призна, че чака с интерес първите си километри на трасето в Унгария.

" Тепърва ще проучвам 'Хунгароринг', само че ще бъде забавно, защото това е по-бавна и спъната писта, а аз избирам по-бързите трасета. Тук ритъмът на пилотиране ще бъде доста значим и ще търсим местата за изпреварване. В Унгария и на 'Спа' по-късно ще работим със приблизително твърдите сликове, а ние работим чудесно с твърдите гуми, тъй че това ще е значим детайл от тактиката за уикенда ", сподели Цолов, представен от негови представители.

Българинът описа и за борбите, които организира в предходния кръг от шампионата във Формула 3 на английската писта " Силвърстоун ".

" В съботното съревнование рискувахме с мокрите гуми, защото стартирах обратно и нямаше какво да изгубвам. В неделя, когато бях покрай челото, трябваше да бъдем консервативни с избора на гуми, защото бях покрай топ 10 и трябваше да вардя позицията. Положителното е, че в Англия имаше моменти, в които бях най-бързият водач в колоната. В неделя на мокрото догонвах Себастиан Монтоя за десетото място, като му топях по 1 секунда на обиколка ", сподели още той.

Програмата на 8 кръг от сезона във Формула 3 започва на следващия ден със свободната подготовка от 10:55 часа българско време, а квалификацията стартира в 16:05 часа. В събота е спринтът от 10:50 часа, а главната конкуренция стартира в неделя в 9:25 часа българско време.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР