Българският пилот Никола Цолов завърши 15-ти в основното състезание за

...
Българският пилот Никола Цолов завърши 15-ти в основното състезание за
Коментари Харесай

Никола Цолов завърши първия си уикенд във Формула 3 с 15-о място

Българският водач Никола Цолов приключи 15-ти в главното съревнование за Гран при на Бахрейн във Формула 3. Това беше първи кръг за новия сезон, в който българинът е дебютант в сериите. Той пилотира за отбора на ART GP.

Цолов пресече финала на 12-то място, само че поради наказване от 5 секунди загуби три позиции. Санкцията бе дадена на българина поради контакт с водача на Кампос Кристиан Менсъл в първия завой в десетата обиколка. Цолов опитва прекомерно оптимистична офанзива против австралийския играч в битката за 14-та позиция при рестарта след ранния интервал с кола за сигурност, само че спря доста късно и се удари в Менсъл.

След този контакт и двамата продължиха, само че стюардите напълнно предстоящо дадоха наказване на Никола. Освен наказването след този случай Цолов получи и щета в своята система DRS, която той не употребява до края на дистанцията от 22 обиколки. Това затрудни неговия напредък през колоната.
Самата конкуренция беше извоювана от Габриел Бортолето (Трайдънт), който приключи втори, само че Габриеле Мини (Хайтек), който финишира първи също като Цолов имаше наказване от 5 секунди.
В генералното класиране водач след първия от 10 кръга за сезона с 26 точки е Бортолето, втори с 23 пункта е Гьоте, а топ 3 с 22 точки добавя Беганович. Никола Цолов е 18-ти с 0 точки и най-хубаво класиране от 15-то място.

Следващият кръг във Формула 3 за 2023 година ще бъде на пистата Албърт Парк в Австралия, а двете надпревари ще бъдат на 1 и 2 април рано сутринта българско време.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР