Българският пианист Мартин Иванов ще изпълни всички 19 унгарски рапсодии

...
Българският пианист Мартин Иванов ще изпълни всички 19 унгарски рапсодии
Коментари Харесай

На български виртуоз на пианото му предстои голямо участие във Виена

 Българският пианист Мартин Иванов ще извърши всички 19 маджарски рапсодии от Ференц Лист. Това ще се случи на 15 ноември във Виена, а творбите ще прозвучат единствено в една концертна вечер.

Събитието ще се организира в известния Музикален салон на “Bank Austria “ – красива барокова концертна зала в центъра на града. Неговата брачна половинка – цигуларката Мария Рамалчанова, която е и управител на Иванов, споделя, че сходно нещо не се е случвало от към 30-40 години. Или най-малко няма записано такова мероприятие.

Щастливи са, че Мартин ще показа една виртуозна стратегия, за която се изисква доста гений, благозвучност и работа. Обстановката ще бъде разчупена, а инструментът ще бъде в центъра на помещението. Така публиката ще има по-голям образен контакт с изпълнителя.

Организаторът добави, че са насочили вниманието си и към критици, сътрудници и диригенти, с цел да оценят уникалността на плана. Според нея Мартин написа история и това с
На български виртуоз на пианото му следва огромно присъединяване във Виена
Творецът изяснява, че детството му е обвързвано с огромна част от тези творби. Слушал ги е в разнообразни тълкования или ги е изпълнявал самият той. Сега ги е записал и следва да излязат в четвъртия му албум. И добавя:

" Този план е с изключителна техническа компликация, голямо предизвикателство е за мен и доста се вълнувам. Това събитие е и мотив да отбележа 10 години, откогато пребивавам и развъртвам своята кариера във Виена ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР