Българският пазар има много голям потенциал и навлизането на електронната

...
Българският пазар има много голям потенциал и навлизането на електронната
Коментари Харесай

Доволните клиенти създават пазарно предимство

Българският пазар има доста огромен капацитет и навлизането на електронната търговия ще продължи да се форсира, предвижда шефът на платформата за онлайн търговия eMAG за България Силвиу Гугуи

- През 2020 година станахме очевидци на взрив в електронната търговия. Продължава ли този прогресивен тренд за фирмите в сектора и по-специално за eMAG?

- Новата нормалност несъмнено е цифрова, само че е значимо да се знае, че не е задоволително единствено да имаш онлайн магазин. За сполучлив бизнес се нуждаеш от опит, дарба непрекъснато да осигуряваш високо равнище на услуги. Да гарантираш веригата за доставки и логистиката и да отговаряш навреме на потребностите на клиентите. В eMAG се стремим да бъдем така наречен one stop shop за клиентите в България. Продължаваме да се развиваме с помощта на обстоятелството, че непрекъснато предлагаме нововъведения, все по-добри услуги, още по-голям избор от артикули, положителни цени и чудесно потребителско преживяване.

- Какво още е належащо, с цел да може България да догони развитите европейски пазари във връзка с електронната търговия?

- Българският пазар има доста огромен капацитет и навлизането на електронната търговия ще продължи да се форсира. Броят на потребителите, които употребяват интернет за извършване на покупки, се е нараснал доста и това ще продължи да подтиква развиването на бранша, както и диверсификацията на продуктовите категории.

- Кои са главните трендове в бранша, които да следим през тази година?

- Като категории виждаме напредък в модата, дом и фон, продуктите за ежедневна приложимост и за деца – като играчки да вземем за пример. Съдействайки на клиентите в потребителското им преживяване с платформата, внедрихме редица нововъведения за тези сфери на интерес. Например Deco Story – интерактивен азбучник с артикули и хрумвания за мебели, както и цифров помощник за разнообразни категории, който малко по малко превежда потребителите към най-подходящия за тях вид. Очакванията ни са ориентирани към увеличение на картовите заплащания и нашарване на пазарската количка с артикули от разнообразни категории.

- Какви са упованията ви за развиването на бранша?

- 2021 година беше още една доста мощна година за компанията, фокусирана върху даването на чудесно потребителско преживяване за нашите клиенти посредством обезпечаване на по-добри услуги и възходящ избор от артикули на доста добра цена. Продължаваме да развиваме бизнеса на платформата и да се фокусираме върху повишение на осведомеността за другите продуктови категории, които предлагаме наред с електрониката и IT.

В устрема си постоянно да планираме напред ускоряваме по този начин наречения омниканален метод към наличието ни в България с нашите 3 шоурума, идващи с доста спомагателни преимущества за потребителите. Работата върху удовлетвореността на клиентите е ключът за генериране на повече стойност за компанията и за пазарно преимущество. Клиентите към този момент са видели и изпитали свободата и удобството, които им предлагаме. Сега предизвикването ще бъде да продължим, да ги надминем и да им предлагаме през днешния ден решения, от които ще се нуждаят на следващия ден.

Текстът е от бр. 02/2022 на сп. „ Мениджър “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР