Българският патриарх Неофит възглави тази сутрин празничната литургия за Петдесетница

...
Българският патриарх Неофит възглави тази сутрин празничната литургия за Петдесетница
Коментари Харесай

Патриарх Неофит оглави празничната литургия за Петдесетница

Българският патриарх Неофит възглави тази заран празничната литургия за Петдесетница в Патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

На причастния канон проповед за празника произнесе ставр. ик. Костадин Гаврилов , който обърна изключително внимание върху огромния празник и рождения ден на Църквата, както и придобиването на благодатта на Светия Дух.

И тази година по време на празничното вечерно свещенодействие над богомолците бе спусната от купола на катедралата орехова шума, символизираща слизането на Светия Дух над Пресвета Богородица, свестите апостоли и първите християни през 33 година След това бяха прочетени полагащите се за през днешния ден коленопреклонни молебствия към Бога, в които се измолват амнистия на прегрешенията, просвещение и ликвидиране на сърцата и придобиване на плодородни сили, както и амнистия на греховете на всички отишли си от този свят православни християни.

В края на тържествените богослужения бе изпято и многолетие за Светейшия патриарх, Св. Синод и всички празнуващи през днешния ден православни християни , оповестиха от Светия Синод.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР