Българският патриарх Неофит отправи приветствие към учителите и учениците за

...
Българският патриарх Неофит отправи приветствие към учителите и учениците за
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека учебната година бъде здрава и успешна, мирна и благословена

Българският патриарх Неофит насочи одобрение към учителите и учениците за началото на новата образователна година.

" Възлюбени в Господа братя и сестри, скъпи възпитаници, с архипастирска обич и всесърдечни благопожелания приветстваме всички вас - учители, възпитаници и чиновници в администрацията на българските учебни заведения, с началото на новата образователна година, като молитвено изпросваме от Всеподателя Бога тя да бъде здрава и сполучлива, мирна и благословена за вас и вашите фамилии. Нека Всемилостивият Бог да благоволи над вас и над цялото ни общество в тези дни и месеци на рецесии и тествания, да укрепва народа ни и изключително децата и младежите, които са нашето бъдеще ", пожелава Негово светейшество.

В своята хилядолетна история православният български народ е засвидетелствал неведнъж любовта и отдадеността си на делото на книжовността и образованието, в които е виждал здрава основа и залог за своето процъфтяване, духовно и морално здраве и благополучие. Вярваме, че това ще продължи да бъде по този начин и отсега нататък, защото всички ние през днешния ден градим върху основи и обичаи, които са крепко вградени в националния дух, декларира патриарх Неофит.

Той пожелава: " Нека краткотрайните тествания, през които прекосяваме като народ и общество, да не обезсърчават и да не разколебават никого в усърдното преподаване и асимилиране на знанието. Бог позволява тестванията не с цел да ни санкционира, а с цел да ни укрепи и утвърди още повече посредством тях в нашия път и героизъм ".

" Да бъде благословено началото на новата образователна година! По молитвите и небесното покровителство на Пресвета Богородица и на всички, просияли в светостта Свои угодници, Бог да милва и избавя всички нас! На добър час! ", насочва благослов в своето одобрение за новата образователна година българският патриарх Неофит.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР