Българският патриарх Неофит навършва 73-години. Личният си празник той отбеляза

...
Българският патриарх Неофит навършва 73-години. Личният си празник той отбеляза
Коментари Харесай

Патриарх Неофит отбеляза рождения си ден в Троянския манастир

Българският патриарх Неофит навършва 73-години. Личният си празник той означи в Троянския манастир, където стартира неговият отшелнически път. Беше отслужена Света литургия, водена от най-възрастния митрополит - Григорий, както и признателен молебен за здравето и дългоденствието на патриарха.

 © Българска телеграфна агенция
Дни преди рождения си ден патриархът прикани всички, които желаят да изразят уважението си към него, да вземат участие в дарителската акция за набирането на средства за пазаруването на уред за столичната болница " Шейново ", витално нужен за диагностиката на пациенти с тежки затруднения.

патриарх Неофит: Това е непретенциозно предложение. Каквато потребност имат от нашата помощ, доколкото е допустимо ще дадем опция всички да почувстват насладата на днешния празник.
На своя рожден ден патриархът пожела доста здраве на целия български народ.

патриарх Неофит: Да честваме днешния щастлив ден. За доста години. Радвайте се на това, което Бог ни е благословил и Света Богородица да бъдат с нас в тази реликва. За доста години.
Духовници и миряни сервираха своите пожелания към Негово светейшество за здраве и дългоденствие.

Антоний, Западно и средноевропейски митрополит: Бог да му дава здраво здраве, жизненост духовна и най-много да бъде все по този начин обединител на Светия Синод и да управлява църквата за богатството на българския народ.
Ивелина Узунова: С положителния си образец да укрепва вярата ни в православието и в положителното.

Патриарх Неофит освети обновеното Антимово крило на Троянския манастир, което е реставрирано с отпуснати предходната година 500 хиляди лв. от държавното управление.

 Премиерът Борисов поздрави патриарх Неофит по случай рождения му ден Премиерът Борисов поздрави патриарх Неофит по случай рождения му ден
Премиерът Бойко Борисов изпрати приветствена депеша до Негово Светейшество българския патриарх Неофит по случай рождения му ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР