Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, беше домакин

...
Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, беше домакин
Коментари Харесай

Междуправославна среща заради сектите и ересите се е състояла в Софийската митрополия

Българският патриарх Неофит, който е и Софийски митрополит, беше хазаин на среща за разискване на ограниченията за противопоставяне на гибелните ереси и секти от страна на православния свят , както и в търсене на решение по украинския въпрос . Това оповестяват от Българската патриаршия.

На срещата са участвали Неврокопският митрополит Серафим ; Карпасийският свещеник Христофор - член на Светия синод на Кипърската архиепископия и неин акредитиран представител по въпросите за сектите; Белоградчишкият свещеник Поликарп , който е викарий на патриарх Неофит; архимандрит Василий - протосингел на Софийската епархия; проф. Александър Дворкин от Светотихонския университет, който е президент на Руската асоциация на центровете за проучване на сектите ; проф. Иван Желев - ръководител на Центъра за изследване на нови религиозни придвижвания, както и юристът доцент Мария Кьосева.



Гостът от Кипър свещеник Христофор е изразил своята признателност за гостоприемството на Българската православна черква и за плодородното съдействие по самодейностите за изследване на религиите и гибелните култове . Той е споделил, че на тази тематика към този момент 10 години се провеждат междуправославни срещи и са събрани към 2000 страници с материали за противопоставяне с ересите и сектите , които следва да бъдат издадени. Бил е разискван и въпросът за организирането на междуправославен учебен семинар по тематиката, както и за единството в Христа на православната Църква във време на компликации и разделения.

" Трябва да бдим и да не позволяваме разрастването на сектантските общности, само че с мисълта, че лекуваме тези, които са се увлекли в тях ", е декларирал патриарх Неофит.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР