Българският парламент осъди нападението на Хамас над Израел с декларация,

...
Българският парламент осъди нападението на Хамас над Израел с декларация,
Коментари Харесай

Парламентът осъди нападението на Хамас над Израел

Българският парламент осъди нападението на " Хамас " над Израел с декларация, подкрепена от 124 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ.

" Народът на Израел, паралелно с други нации, устояха задоволително на безмилостни офанзиви и актове на принуждение и експанзия от страна на " Хамас " - интернационално приета терористична организация, която дружно с други радикални обединения непрекъснато подкопава мира и стабилността в тази част на света ", написа в декларацията. В нея се регистрира, че интервенция " Железни мечове ", с която Израел дава отговор на нападението, е била " неминуем и нужен и взаимен отговор ", а в годините страната е показвала въздържаност и издръжливост пред нападенията.

В събота бойци на " Хамас " нападнаха Израел и провокираха най-голямото клане в историята на страната. Израел отговори с масирани въздушни удари по гъсто популации крайбрежен анклав Газа. Всяка една от двете страни е дала до момента по над 1200 жертви - измежду тях дами, деца, бебета, доста от тях заклани.

Нападенията завариха Израел неопитен макар репутацията на армията и службите му. 

На този декор министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху и опозиционерът Бени Ганц се споразумяха да сформират изключително държавно управление. Предстои основаването на боен кабинет, в който ще вземат участие Нетаняху, Ганц и министърът на защитата. Други двама министри ще бъдат наблюдаващи. Това значи, че по време на военния интервал “няма да се предизвикват законопроекти или държавни решения, които не се отнасят до воденето на войната ”, и всички висши назначения ще бъдат автоматизирано удължени, до момента в който спорът продължава.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР