"Българският парламент многократно е доказал, че няма капацитет да прави

...
"Българският парламент многократно е доказал, че няма капацитет да прави
Коментари Харесай

Парламентът няма капацитет да прави качествено законодателство, категоричен е Даниел Вълчев

"Българският парламент неведнъж е потвърдил, че няма потенциал да прави качествено законодателство. В това няма никакво подозрение ", сподели пред БНР юристът и академични учител проф. Даниел Вълчев по отношение на наложеното от президента несъгласие на Закона за изключителното състояние.

Той уточни, че по незнайни аргументи едвам през днешния ден е имало достъп до този закон, макар че беше признат предходната седмица (в петък, 20 март - бел.ред). Вълчев изясни, че нормативът би трябвало да се изследва деликатно, с цел да се види какви са действителните последствия от него. Той дава спомагателна годност на това, което министърът на опазването на здравето разпореди преди дни, по тази причина е с противоположна мощ, подчертава юристът.

Проф. Вълчев разяснява с неразбиране и за какво през днешния ден всички народни представители са съгласни с претекстовете на ветото на президента, а единствено преди дни са дали своят вот противоположното.

От позиция на Конституцията обособени права на жителите могат да бъдат ограничавани по време на изключително състояние, само че да се лишават всички права - не трябва и няма да бъде конституционосъобразно, разяснява още юристът. По думите му не е ясно какви са допусканията на българското държавно управление по посока на битката с ковид. "Когато знаем какво вършим, обществото по-лесно ще одобри ограниченията, които постановяваме ", изясни той.

Вълчев уточни три групи ограничения, които се ползват в друго комбиниране:

"Първата е обществената изолираност - в този смисъл българското държавно управление направи това задоволително рано. Професорът обаче прикани министър-председателя, в случай че желае да наложи още по-строго ограничение на излизането от у дома, и той да си остане у дома, да даде образец.

Втората е правене на всеобщи скринингови проби. А третата - обгрижване на заболелите.Но съгласно Вълчев не е дадена точна информация до момента какъв брой апарата за обдишване има в болничните заведения в България. Той позволява, че броят им не е задоволителен и по тази причина усилието е да се ограничи разпространяването на заразяването с ковид.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР