Българският парламент беше употребен като че ли за да бъде

...
Българският парламент беше употребен като че ли за да бъде
Коментари Харесай

Яловата комисия за ЧЕЗ де факто узакони Гинка, никога няма да разберем кой стои зад нея

Българският парламент беше използван сякаш с цел да бъде обезпечен комфорт за сключването на договорката, прозира една странна колаборация сред ръководещи и съпротива – по този метод депутатът Пламен Христов от „ Воля” разяснява в студиото на „ Лице в лице” резултатите от работата на анкетната комисия за продажбата на „ ЧЕЗ-България”.

По-рано Би Нюз разгласява друга сходна позиция, която демонстрира, че двете партии Българска социалистическа партия и ГЕРБ тъкат на един стан.

„ В работната група с един забележителен консенсус бяха признати доста точки от самия отчет, които след това в самата комисия със същия консенсус отпаднаха”, уточни той.

Според него единственото потребно от отчета е отпаднало от окончателната версия – правене от енергийното министерство на критерии, по които КЕВР би могла да стопира сходни покупко-продажби. По думите на Христов сегашната корекция „ ЧЕЗ” е ялова, тъй като енергийният регулатор не разполага с съображение да се намеси – въпреки да му е дадена такава опция.

„ Аз съм съвсем сигурен, че седмица-две откакто отчетът бъде реалност, Комисия за защита на конкуренцията напълно умерено ще се произнесе, че няма съображение да спре договорката и ще имаме нов притежател на ЧЕЗ”, съобщи депутатът. Според него няма и да разберем кой стои зад купувача „ Инерком” и какво е употребяваното финансиране: „ Просто може би ще би трябвало да изчакаме да се случи тази договорка и да стискаме палци „ Инерком” да съумеят да ръководят този голям гигант”.

Христов беше безапелационен – Народното събрание и всички останали институции с дейностите си са изчистили името на шефката на „ Инерком” Гинка Върбакова.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР