Българският отбор стартира по убедителен начин участието си в Световната

...
Българският отбор стартира по убедителен начин участието си в Световната
Коментари Харесай

Летящ старт за България на Световната купа SATUC, лъвчетата с разгромна победа над Ирак

Българският тим започва по безапелационен метод присъединяване си в Световната купа за деца в неравностойно състояние SATUC, оповестява БФС на уеб страницата си.

В откриващия дуел възпитаниците на селекционера Методи Здравков победиха изрично Ирак с 4:0, а по-късно се постановиха с 2:0 против коравия отбор на Либерия. По този метод " лъвчетата " завоюваха група А и се класираха за четвъртфиналната фаза, която ще се състои през днешния ден (13 август) още веднъж на Националната футболна база " Бояна ". Там България ще срещнe втория от група B - Босна и Херцеговина, като дуелът ще се играе от 16:00 часа.

 Борислав Михайлов и принцесата на Катар откриват Световната купа SATUC в неделя
Борислав Михайлов и принцесата на Катар откриват Световната купа SATUC в неделя

Турнирът е за деца в неравностойно състояние

По-рано денем бе даден формален старт на благородната самодейност - в наличието на редица знатни посетители, посланици на идеята, както и на представители на държавните институции, персонално Шейха Ал-Тани и президентът на БФС Борислав Михайлов произнесоха приветствени речи и дадоха старт на второто издание на конкуренцията. " Нашата цел не е да сложим тези деца в равностойно състояние за някакъв къс период или да им връчим някакви краткотрайни привилегии. Онова, което желаеме да създадем, е да им подарим шанса да мечтаят; да прегърнат вярата и вярата и да си тръгнат от тук уверени, че бъдещето им зависи само от тях ", съобщи Михайлов.

От своя страна принцесата на Катар благодари на Българския футболен съюз и на държавните институции за големите старания, положени за това събитие, както и за гостоприемството на домакините. " Позволявам си да съветвам децата да не употребяват този шампионат като платформа за проява само на спортни качества, а да попият опита на всички посланици на идеята и на личностите, които са на тяхно разположение ", сподели Шейха Ал-Тани.

 Снимка 373019
Източник:

Специалната изненада от страна на уредниците бяха осъществяванията на Нина Николина и Магическите гласове на България, които откриха и закриха тържеството.

Както е известно, фондация SATUC и Българският футболен съюз са съорганизатори на надпреварата, чийто край ще се организира на 15 август в Дома на футбола в София. Специално за последния ден от шампионата ще дойде португалската легенда Нуно Гомеш, който ще вземе присъединяване и в демонстративната среща на посланиците на SATUC в сряда.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР