Българският отбор се представи много добре на европейското по плуване

...
Българският отбор се представи много добре на европейското по плуване
Коментари Харесай

Никола Петров: Отборът на България се представи много добре на европейското по плуване

Българският тим се показа доста добре на европейското по плуване за младежи и девойки в Хелзинки, разяснява след завръщането на представителния ни отбор от Финландия треньорът Никола Петров. Кристиян Минковски, Божидар Граматиков и Петров, който е основен треньор на първенеца на България – ПСК „ Черно море ”, предвождаха плувците ни на шампионата на Стария континент.

„ Фактът, че имаме няколко самостоятелни класирания от разнообразни плувци в първата 10-а на Европа, приказва, че вървим напред и нагоре ”, безапелационен е Петров. Той разяснява детайлно представянето на двамата варненци – част от БГ отбора - Тихомир Тодоров и Калина Николаева. Тихомир плува мощно. Може би не чак толкоз колкото и двамата искахме. Не му доближиха стотни, с цел да влезе във финалната осмица, което беше една от задачите ни. Калина Николаева направи върхове за възрастта, в която се състезава и натрупа опит с доста мощни плувци, което съгласно мен липсва доста на плуването в България. Бъдещето е пред нея ”, съобщи Петров.

Той разказа атмосферата в Хелзинки като прелестна, с приказен плувен комплекс. „ Безспорно шампионатът бе проведен доста добре ”, добави Петров.

Четири национални върха сложиха българите, които плуваха във Финландия. Едно от достиженията записва надарената състезателка на „ Черно море ” Калина Николаева, чийто персонален треньор е Антон Гиляревский. На 200 м бътерфлай тя спря хронометрите на 2:19,94 във възрастта девойки младша и старша. Другият връх е на БГ щафетата, част от която е варненецът Тихомир Тодоров, възпитаник в ССУ „ Георги Бенковски ”. На 4 х 100 м свободен жанр квартетът ни в състав  Калоян Братанов, Йордан Янчев, Тихомир Тодоров и Петър Божилов закова време

3:25,14 - връх за мъже, който им отреди 9-то място в крайното класиране.

Ето по какъв начин се показаха варненци на европейското.

Почетно място в дисциплината 100 м бътерфлай зае Тихомир Тодоров, персонален треньор Никола Петров. Тодоров преплува дистанцията с време 53,93 - достижение, което го класира на 10-то място на полуфинал. Освен десетата позиция той преплува 50 м бътерфлай за време 25,15, заемайки 30-то място и 200 м бътерфлай - за 2:02.78, което му отреди 17-то място.

Калина Николаева, с изключение на усъвършенствания народен връх на 200 м бътерфлай и 22 място, плува още в дисциплините 200 м тил с време 2:23.71, което й отреди 30-то място; 100 м бътерфлай - за 1:04.72 и 43-то място и 200 м съчетано за време 2:25.20, заемайки 46-то място.

На 4 х 200 м свободен жанр Братанов, Янчев, Тодоров и Божилов реализираха 13-то място в класирането с време 7:34.09.

След мощно плуване, българинът Калоян Братанов съумя да се класира за край в дисциплината 200 м съчетано плуване. Той зае 8-мо място с резултат 2:03.74. В последния ден от надпреварата Братанов се класира и за полуфинал на 50 м свободен жанр с време 23,23.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР