Българският отбор по тенис загуби от този на Белгия в

...
Българският отбор по тенис загуби от този на Белгия в
Коментари Харесай

България загуби от Белгия на ATP Cup, шампионски тайбрек и драма до последния момент в Сидни

Българският тим по тенис загуби от този на Белгия в решителния конфликт за продължаването напред в шампионата ATP Cup.

Григор Димитров и компания имаха две победи в първите си два конфликта от Група C с по 2:1 против Англия и Молдова, само че единствено краен триумф против белгийците щеше да им подсигурява присъединяване на 1/4-финалите в конкуренцията.

Откриващият дуел за деня опълчи вторите ракети на България и Белгия, надлежно Димитър Кузманов и Стив Дарси.

Кузманов показва страхотна класа и завоюва първия сет на нула, като върза " геврек " на съперника си.

Българинът не срещна особени усложнения и завоюва и втория сет, достигайки до изцяло достатъчното 6:3.

След приключването на първия мач на корта в Сидни, един против различен излязоха огромните звезди Григор Димитров и Давид Гофен.

Белгиецът обърна Гришо от 0-1 до 2-1 сета и върна интригата в мача.

Така разногласието при двойките трябваше да реши всичко в конфликта сред двете страни.

Мачът бе финален в програмата, като от него зависеше дали нашият отбор ще продължи напред към 1/4-финалите.

За страдание Григор Димитров и Александър Лазаров изгубиха от опитните Сандер Жил и Жоран Влиген с 1-2 сета и след шампионски тайбрек съставът ни прекрати присъединяване в конкуренцията.

Първоначално бе декларирано, че Димитър Кузманов ще партнира на Григор Димитров, само че капитанът избра в последния миг да заложи на тандем с Александър Лазаров.

Първият сет беше изумителен за състава ни, като и Лазаров, и Димитров бяха впечатляващи във всяко свое отиграване на корта.

Белгийците взимаха своите подавания без особени усложнения, като в няколко обособени случая даже не разрешиха на съперниците си да им вземат точка.

Изключение направи четвъртият гейм, в който белгийците позволиха пробив и България поведе с 3:1. Белгия имаше любопитен метод в сложните, продължителни разигравания, като бяха търсени изстрели в тялото на Григор или младия му съотборник.

Това сработи за противниците ни и им даде опция да под напрежение нашите национали. Въпреки това в първия сет триумфът бе за българите с 6:3, като играта приключи с брилянтно отиграване на Григор Димитров.

България поведе с 2:0 при започване на втория сет, само че позволи цялостен поврат до 2:3. Тук някъде отборът ни стартира да отстъпва на противника си, геймовете вървяха наедно, само че личеше по-категорично показване и повече сработеност сред белгийците, които са и доста по-опитни на двойки.

Стигна се до шампионски тайбрек, който обаче бе изгубен със 7:10 точки от " лъвовете " и те не съумяха да се класират на 1/4-финалите.

Директните елиминации в шампионата ще се състоят на 9 януари и 10 януари (1/4- финали), 11 януари (1/2-финали) и 12 януари - огромният край.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР