Българският олимпийски комитет публикува своята позиция относно хазартните и лотарийни

...
Българският олимпийски комитет публикува своята позиция относно хазартните и лотарийни
Коментари Харесай

БОК с официално становище за хазартните и лотарийни игри

Българският олимпийски комитет разгласява своята позиция по отношение на хазартните и лотарийни игри в формалния си уебсайт. Novini.bg разгласява мнението без редакторска интервенция:

Българският олимпийски комитет е за трайно, съобразено с европейските практики и в интерес на спорта и обществото законово решение за активността на лицензираните букмейкъри, на операторите на хазартни и лотарийни игри в България.

Като едни от дребното спомоществователи на спорта у нас, въпросните оператори подкрепят с не малко средства директно или индиректно активността на клубове, сдружения, федерации, съюзи, комитети и самостоятелни състезатели. Благодарение на сходна помощ БОК и олимпийското придвижване у нас имат опция да подкрепят откриването и развиването на млади спортни гении, да провеждат шампионати и юношески фестивали, да поддържат финансово именити спортисти и треньори, донесли през годините популярност и национално самочувствие на българина. По този метод - с насърчаването на спортни гении и подпомагането на олимпийски спортове - се допълват напъните на страната да обезпечава задоволително средства за развиването на спорта и олимпийското придвижване.

В тази връзка ограничението на рекламирането на обичайно свързани със спорта действия е опасност за естественото битие на част от елитния спорт. Вярваме, че активността на лицензираните
букмейкъри, на операторите на хазартни и лотарийни игри у нас ще продължи в интерес на спорта, съгласно положителните европейски модели. Настояваме законодателите да обезпечат точните и отговарящи на международните практики условия, с цел да може въпросните оператори да продължат да заделят средства за развиването на спорта в България.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР