Българският олимпийски комитет отличи днес медалистите от последните европейски първенства

...
Българският олимпийски комитет отличи днес медалистите от последните европейски първенства
Коментари Харесай

Стефка Костадинова награди медалистите от европейските първенства по борба и вдигане на тежести

Българският олимпийски комитет отличи през днешния ден медалистите от последните европейски шампионати по битка и повдигане на тежести. На церемонията участваха президентът на БОК Стефка Костадинова, президентите на БФ по битка Христо Маринов и на БФ по повдигане на тежести Ариф Маджид, 
треньори, деятели, публицисти и други На европейското в Загреб борците завоюваха 11 оценки, три от които златни, а от континенталния шампионат в Ереван щангистите се завърнаха с 3 медала, два от тях златни.



„ Вашите оценки идват в доста значим миг за българския спорт – в предолимпийската година и в интервал на тежки тествания за продобиване на олимпийските квоти. Благодаря на вас, на треньорите, на хората от щабовете на националните тимове и на управленията на федерациите. Помнете, че сте наследници на велики българи, на огромни първенци, искам ви да станете като тях образец за подражателство на милиони наши сънародници, “ сподели в приветствието си Стефка Костадинова.

Присъстващите бяха приветствани още от президента на БФ по битка Христо Маринов и на БФ по повдигане на тежести Ариф Маджид. Като образец за силата на човешкия дух Костадинова бе поканила на церемонията и първенеца при хората с трансплантации Георги Пеев, който също поздрави призьорите и техните наставници.

Със „ Златна значка на БОК “ бяха отличени петимата европейски първенци, а със „ Значка на БОК “ – сребърните и бронзови медалисти и техните треньори. В Загреб европейски първенци по битка станаха Юлияна Янева (68), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (60), вицешампиони са Кирил
Милов (97) в класическия жанр, както и Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70) в свободния, а бронзови медалисти са Евелина Николова (57), Биляна Дудова (65), Абу Муслим Амаев (63) и Семен Новиков (87) класическия жанр, както и Георги Вангелов (57) в свободния. 

В щангите европейско злато в Ереван сграбчиха Ангел Русев (55 кг) и Карлос Насар (89 кг), а Иван Димов отвоюва бронз (61 кг).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР