Българският олимпийски комитет отличи БФ волейбол по случай 100-годишния юбилей

...
Българският олимпийски комитет отличи БФ волейбол по случай 100-годишния юбилей
Коментари Харесай

Костадинова към БФ Волейбол: Българите ви възприеха и дариха със званието „Отборът на народа“

Българският олимпийски комитет отличи БФ волейбол по случай 100-годишния празник на този спорт у нас.

Специалният плакет бе връчен от ръководителя на БОК Стефка Костадинова на президента на БФВ Любомир Ганев на тържествената гала, с която бе маркирана годишнината.

По време на Галавечерта Костадинова беседва с президента на FIVB Ари Граса и президента на CEV Александър Боричич, които оцениха приноса на България за световното развиване на волейбола и благодариха за чудесно проведените международни и европейски шампионати през последните години у нас.

Костадинова изпрати и специфичен приветствен адрес до БФВ, в който се споделя: „ От името на Българския олимпийски комитет и персонално от мое име желая най-сърдечно да ви поздравя по случай вековния празник на българския волейбол. Подобна годишнина е мотив за равносметка, а при вас тя е цялостна с триумфи, с паметни и положителни каузи.

Използвам случая да ви благодаря, за всичко, което сте постигнали за тези 100 години. Волейболът е измежду най-популярните и обичани от нашите сънародници, донесъл и редица популярни триумфи в  олимпийската ни история, измежду които блестят среброто при мъжете
и бронза при дамите от игрите в Москва през 1980 година Лично аз бях мощно впечатлена и прочувствено разтърсена от четвъртото място на  волейболистите ни на олимпиадата в Лондон преди 10 години.

За всичко това, за многото медали и призови места на международни и европейски шампионати, за именитите персони, за първото българско злато от шампионат на планетата в груповите спортове и за стотиците още незабравими триумфи, българите ви
възприеха и ви подариха със званието „ Отборът на народа “.

Сънародниците ви обичат, следват, поддържат, пълнят зали и имат вяра във вас, без значение от моментна форма и въодушевление. В международен мащаб през годините вие изградихте фамозната „ Българска школа “, която е модел за развиване на доста други страни, а младите ни гении са непрекъснато измежду елита на планетата.

Наред с това, България се утвърди като съвършен хазаин с безупречната организация на международни и европейски шампионати, на
шампионати от най-голям сан. За всичко това голяма признателност
заслужават състезатели, треньори, експерти от щабове и ръководители. Специално желая да посочи заслугите на президентите на федерацията през годините и изключително на настоящия мой сътрудник и непосредствен другар Любомир Ганев. Със своя заразяващ възторг, богат витален и професионален опит, авторитетни контакти и неизчерпаема сила той оказва скъпа помощ както за развиването на волейбола, по този начин и на олимпийското придвижване у нас.

Още един път – цветущ празник! Желая ви здраве, мощ, шанс и доста победи, в това число и на олимпийските шампионати, “ приключва Поздравителният адрес на Стефка Костадинова до БФ волейбол.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР