Българският офис на глобалната мрежа Endeavor търси предприемачи, които искат

...
Българският офис на глобалната мрежа Endeavor търси предприемачи, които искат
Коментари Харесай

Пощенска банка и Endeavor ще подкрепят 10 български предприемачи с програма за растеж

Българският офис на световната мрежа Endeavor търси бизнесмени, които желаят да развиват бизнеса си на международно равнище. Преминалите през стадиите на асортимент ще бъдат включени в 4-месечната стратегия Dare to Scale. Това ще е първата по рода си стратегия за напредък в България, която е ориентирана към бизнесмени и бизнеси, които към този момент са минали ранната фаза на своето развиване и са при започване на разгръщане на активността си.

Пилотният план се осъществя с водещия сътрудник на бизнеса и новаторската финансова институция в България – Пощенска банка и с поддръжката на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус, както и на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. За програмата може да аплайват бизнесмени от всички сфери на стопанската система и без значение от района в България, в който са позиционирани. Условието е да имат собствен към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2018 година и най-важното – бизнесът им да е с капацитет за световен напредък. В новата стратегия могат да вземат участие както компании, работещи от години, по този начин и такива, които са стартирали относително скоро.

Плановете са да бъдат определени до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през профилирани образования и интерактивни сесии, водени от сполучливи бизнесмени и водачи от мрежата на Ендевър. В образованието са заложени главните области, от които всяка сполучлива компания има потребност – ръководство на организацията, маркетинг, продажби, финансово обмисляне и набиране на капитал. Програмата ще се организира в София.

Най-добре представилите се бизнесмени ще имат опция да получат поддръжка и от световната мрежа на Ендевър.

"Ние от Пощенска банка се включваме с доста упования в този нов и доста упорит план и като сътрудник на Ендевър България следва да селектираме най-хубавите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране. Искаме да дадем късмет за развиване на перспективни scale-up компании – като част от корпоративната визия на Пощенска банка да влага целеустремено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, осъществяваме дружно с нашите клиенти сполучливо техните хрумвания, предоставяме им финансови решения за ефикасен бизнес напредък. Ние самите също сме иноватори, които трансформират пазара на банкови услуги и непрекъснато вкарват новаторски артикули, вътрешната ни просвета предизвиква смелите хрумвания.”, уточни основният изпълнителен шеф на Пощенска банка Петя Димитрова.

Изпълнителният шеф на Endeavor Bulgaria Момчил Василев посочи, че посредством програмата Dare to Scale Ендевър си слага за цел да разшири опциите пред българските бизнесмени да получат достъп до познания и опит в извънредно значима за техния триумф фаза на развиване – тази на ранния им напредък. "На база на международния опит и запаси на Ендевър ние имаме вяра, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развиването на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите сътрудници и съидейници, с чиято основна поддръжка успяхме да осъществяваме този план ", добави Момчил Василев.

Съоснователят и основен механически шеф на ScaleFocus Виктор Билянски подсети, че от началото на Скейл Фокус до момента се работи сполучливо с доста започващи компании, за които сме компанията не е единствено софтуерен сътрудник, само че и наставник за техния повсеместен напредък и структуриране на бизнеса. "Научихме се по какъв начин посредством доста и целенасочена работа да излезеш сполучливо на непознати пазари и разшириш бизнеса си. Отворени сме да споделим сполучливия ни модел и да оказваме помощ други български компании да създадат същото. Радваме се, че имаме опцията да подкрепим тази стратегия, тъй като имаме вяра, че в България има голям човешки и иновационен капацитет ", сподели още Виктор Билянски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР