Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10

...
Българският офис на глобалната мрежа Endeavor избра предприемачи от 10
Коментари Харесай

10 компании влизат в програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale


Българският офис на световната мрежа Endeavor избра бизнесмени от 10 български компании с огромен капацитет за напредък за пилотното издание на новата си стратегия за напредък Dare to Scale – първата от този жанр в България, която е ориентирана към бизнеси, които към този момент са минали през стартъп етапа и са при започване на по-мащабното разгръщане на активността си.

Пилотният план се осъществя взаимно с Пощенска банка и с поддръжката на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус и на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Селекцията на бизнесмените от десетте компании се осъществя от ментори на Endeavor и опитни мениджъри и специалисти на Пощенска банка, Скейл Фокус и ИАНМСП. Предприемачи от 35 перспективни компании обявиха интерес от включване в програмата. Всички те отговаряха на авансово заложените условия – да имат собствен към този момент потвърден артикул или услуга на пазара, да са осъществили оборот от най-малко 200 000 лева за 2018 год. и най-важното – бизнесът им да e с капацитет за световен напредък, без значение от бранша или местоположението. Във втория стадий на селекцията се организираха задълбочени изявленията с създателите на 24 от кандидатствалите компании. Сред обсъжданите с тях тематики бяха тактиките им за напредък, бизнес моделът и капацитетът за водачество. Endeavor и сътрудниците ѝ избират за програмата бизнесмени от 10 компании, какъвто беше оповестеният предел за програмата още при анонсирането му. Най-много измежду тях са представителите на бранш IT и програмен продукт (5), следвани от продажби на дребно (2), производството на храни (2) и услугите (1). Девет от признатите компании са основани в София и една – в Пловдив. Висок е процентът на дамите измежду признатите в програмата бизнесмени – 40%.

Dare to Scale е 4-месечна стратегия и ще се организира от септември до декември 2019 година През този интервал бизнесмените от десетте компании в програмата ще преминат през профилирани образования и интерактивни сесии, водени от сполучливи бизнесмени и водачи от мрежата на Endeavor. В образованието са заложени главните области, от които всяка сполучлива компания има потребност – ръководство на организацията, маркетинг, продажби, финансово обмисляне и набиране на капитал. Програмата ще се организира в София.

Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor Bulgaria съобщи: „ Програмата Dare to Scale си слага амбициозната цел да подкрепи бизнесмените в един от най-предизвикателните стадии от развиването на техния бизнес – началният стадий на разгръщане. Благодарение на ресурсите, които Endeavor сплотява, и благодарение на нашите сътрудници в програмата се надяваме да запълним тази празнина в динамично разрастващата се предприемаческа екосистема в България и да подпомогнем тези извънредно забавни компании в построяването на постоянна основа за техния предстоящ триумф. Много сме въодушевени от огромния брой компании, които аплайваха за програмата. Журито имаше нелеката задача да отсее единствено 10 от тях, само че се надявам да се забележим с някой от останалите идната година. Особено сме радостни, че 40% от определените бизнесмени са дами, което още един път отличава нашата страна и илюстрира капацитета, който имаме като общественост. “

„ Щастливи сме, че осъществяваме дружно този неповторим план и ще дадем опция на 10 български компании от разнообразни браншове да се разраснат и да разширят бизнеса си. Надяваме се, че компаниите, които ние поддържаме в този момент, на следващия ден ще оказват помощ на други да се развият сполучливо. Говорим за новаторски бизнес хрумвания, зад които стоят хора с възторг и познания, с цел да ги осъществят. Ние ще бъдем техен наставник и приближен финансов сътрудник, ще им предоставим своите ноу-хау и експертиза, с цел да реализиран те триумфа, който заслужават. Вярвам, че резултатите от този обществено виновен план ще са позитивни за стопанската система ни и за конкурентоспособността на България. “, съобщи Петя Димитрова, основен изпълнителен шеф на Пощенска банка .

„ Останахме прелестно сюрпризирани от ентусиазма и равнището на всички кандидатствали за присъединяване в програмата. Изборът беше сложен, тъй като всички кандидатствали имат сериозен капацитет за развиване. С неспокойствие чакаме началото на същинската част с дейната подготовка на определените. “, сподели Виктор Билянски, съосновател и основен механически шеф на ScaleFocus .

„ Участието в избора на бизнесмени за програмата затвърди непосредствените ми усещания от работата ми като изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия. У нас има компании с капацитет и хрумвания на международно равнище и единственото, което им би трябвало, с цел да разраснат активността си, е някой, който да им помогне, споделяйки опит. Разнообразието в сферите на действие на селектираните претенденти демонстрира, че в България бизнес екосистемата е обхванала всички браншове на стопанската система. “, разяснява Бойко Таков, изпълнителен шеф на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия .

Избраните компании

Dev.bg – Най-голямата IT мрежа в България, която провежда 180 събития на година. С построена огромна общественост и мощен бранд, компанията улеснява подбора на експерти посредством платформата Hire Heroes.

BG Service – IT компания с две съществени бизнес звена – създаване на програмен продукт за други бизнеси и даване на софтуерни услуги на месечен абонамент.

Prospecto – Компанията зад уеб страницата Broshura.bg, позволяваща на потребителите да наблюдават най-актуалните предложения и да възнамеряват извършването на покупки си, елиминирайки хартиените брошури.

Frudada – Висококачествени и здравословни растителни питиета и сладоледи.

Gaida – Софтуерно решение за организации за недвижими парцели, което им разрешава да обслужват клиентите си по-бързо и по-ефективно.

FUNKT – Архитектурно студио, фокусирано върху офиси и заведения за хранене, което предлага и лична линия мебели.

More Noir – Съвременен бранд бански костюми, който се цели в средновисокия сегмент от пазара.

DNH Soft – Компания за разработка на програмен продукт, фокусирана върху сегментите на онлайн търговията и облачните услуги.

Escreo – Компанията създава багра, която трансформира всяка стена в дъска за писане.

Cheese the Queen– създава здравословни растителни храни като опция на млечните артикули. Първият артикул на компанията е зряло „ сирене “ от кашу с пробиотик.

Endeavor избира и подкрепя бизнесмени с огромни хрумвания и бизнеси, които имат капацитет да се разраснат бързо в интернационален мащаб. Организацията има офиси в34 пазара, а българският офис е едвам 3-ти в Европа. Предприемачите, част от Endeavor, са тези, които могат да бъдат основен фактор за дълготраен стопански напредък, основаване на работни места и нововъведения. Те имат капацитет да трансформират страните си и света. Endeavor дава на селектираните бизнесмени достъп до пазари, капитал и гений в мрежата си от над 4000 ментори и вложители на международно равнище. Предприемачите от мрежата на Endeavor са основали над 1,5 млн. работни места и единствено за 2018 година са генерирали доходи от над 15 милиарда $. Фокусът на Endeavor е върху компании, които към този момент са сполучливи в това, което вършат, само че имат потребност от спомагателна експертиза, контакти, капитал и запаси, с цел да подхващат идната стъпка в своето развиване.

Endeavor Bulgaria стартира своята активност през юли 2015 година за да разшири наличието на организацията в Европа. България е едвам третата страна в Европа с локален офис след Гърция и Испания. Организацията е подкрепяна от ръб на шефовете, който се състои от тринадесет потвърдени бизнесмени и бизнес водачи, които имат вяра в задачата на Endeavor да укрепи локалната предприемаческа екосистема, като обезпечи на български бизнесмени достъп в световната мрежа до пазари, капитал и стратегии, фрагменти и образования. До момента 26 бизнесмена от 16 компании са минали сполучливо селекционния развой и са станали част от мрежата. От тях, все още офисът интензивно подкрепя 13 бизнесмена от 9 компании, които са основали над 500 работни места и са генерирали доходи от над 75 млн. лева за миналата година.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР