Българският номер 3 в световния тенис Григор Димитров отговори на

...
Българският номер 3 в световния тенис Григор Димитров отговори на
Коментари Харесай

Гришо: До името ми е българският флаг, останалото няма значение

Българският номер 3 в международния тенис Григор Димитров отговори на няколко въпроса на " 24 часа ". Ето какво сподели той пред изданието, към този момент като 1/4-финалист на Australian Open:

Григор, честита победа. Печелил ли си в миналото преди мач с 3 тайбрека?
- Благодаря. Мисля, че съм печелил. Имал съм доста мачове с тайбреци. Днес просто трябваше да свърша работата някак си. Дали с естествен сет или с тайбрек нямаше никакво значение за мен.

 Григор Димитров: Отстранихме грешките, благодаря на всички за поддръжката
Григор: Отстранихме грешките, благодаря на всички за поддръжката

" Имаше сложни моменти в мача, само че се веселя, че се оправих "

Имаше много българи на " Род Лейвър сцена ". Въпреки че играеше против представител на Австралия, те те подкрепяха крепко, може да се каже наедно с виковете на локалната аудитория, имаше флагове. Чуваше ли и ги и по какъв начин ти помагаха тези викания?
- Винаги е доста добре когато погледнеш към трибуните и видиш българските флагове. За мен това постоянно е било най-голямото самопризнание, изключително в Австралия. Миналата година също беше по този начин. Не може без почитателите. Със сигурност е по-различно, когато играеш против представител на домакините. Такива мачове те карат да бъдеш по-концентриран. Радвам се, че през днешния ден се оправих. Чувам всички крясъци на българите, които ме поддържат. Чуваше се от самото начало " Българи юнаци " и други викания. Това за мене е отлично.

Сега на мода в България е " Мачкай Гришо "...
- Кое, кое? (смее се)

" Мачкай Гришо ". Много е известно.
- Феновете за мен са най-важни. Нека ми викат, както им харесва, както им е прелестно. Без тях няма по какъв начин. На доста шампионати в Америка и Европа получавам тази поддръжка и я правя оценка високо. Никога не не помня от кое място съм. Играя за България. До името ми е българският байрак. Останалото няма значение.

Харесва ли ти да играеш в Австралия?
- Харесва ми доста. Винаги потеглям насам с усмивка. Това е един от най-готините шампионати. Винаги съм се чувствал доста добре. Харесвам атмосферата, одобрявам да е доста топло, лятото, слънцето. Въобще няма нещо, което да не ми харесва в Австралия.

 Григор Димитров победи Ник Кириос и е на 1/4-финал на Australian Open 2018
Кириос на колене, Гришо на 1/4-финал в Австралия!

Българинът завоюва героичен мач след три тайбрека и резервира третото си място в света
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР