Българският национален тим по футбол ще направи официалния си дебют

...
Българският национален тим по футбол ще направи официалния си дебют
Коментари Харесай

Националите показват новите екипи срещу Ирландия

Българският народен отбор по футбол ще направи формалния си дебют с новите екипи в утрешното домакинство против Република Ирландия на старта на Лигата на нациите. Екипите, направени от дългогодишния сътрудник на Българския футболен съюз Joma, са с неповторим ретро дизайн, въодушевен от популярната Флорентинска епопея (плейофът за класиране на международно състезание против Белгия през 1965-а), и с препратки към визията на един от най-силните ни национални тимове, взел участие на Мондиала в Мексико преди тъкмо половин век.

Основен акцент в титулярната бяла фланелка е държавният байрак, ситуиран хоризонтално през гърдите и присъстващ върху ръкавите, яките и чорапите на футболистите. Резервната алена фланелка пък черпи ентусиазъм от именитите модели, с които представителният ни отбор играе в средата на 80-те, в това число на международното състезание в Мексико през 1986-а.

Подобно на предходната сбирка на състава ни, и този път централно място заема признакът на тима – лъв в бойна поза, извърнат на хералдическо дясно и подложен върху щит с надпис „ България “.

Дизайнът на новата екипировка 2020-2022 е дело на отдел „ Маркетинг и връзки “ към БФС с дейното присъединяване на сътрудниците на федерацията – компанията “Cauza Sport Marketing ” и испанските специалисти на Joma, а в ролята на модели на фланелките влязоха капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев и централният бранител на Хайдук Сплит Кристиан Димитров.

Специално за сбирката по поръчка на Българския футболен съюз бе създаден и поръчков шрифт, основан от известното типографско студио Fontfabric. Дизайнът му показва букви и числа, последващи очертанията на главните градивни детайли на герба, където формата на щита се отличава със своя сплотяващ темперамент. Това е първата колаборация сред БФС и реномираното дизайн студио, известно със взаимната си работа с огромни международни марки.

В най-скоро време цялостната сбирка 2020-2022 на националните тимове, включваща подготвителни дрехи и продукти за свободно време, ще бъде пусната в продажба в формалния почитател магазин в НФБ „ Бояна “, както и на онлайн платформата www.bfunion.shop.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР