Българският национален отбор за мъже се насочва към същинската част

...
Българският национален отбор за мъже се насочва към същинската част
Коментари Харесай

С подсилен състав волейболистите тръгват от Варна към същинската част от сезона

Българският народен тим за мъже се насочва към същинската част от сезона с мачове във Варна от Лигата на нациите. След два минитурнира, белязани от дълги пътувания и няколко отсъстващи съществени играчи, в този момент съставът би трябвало да направи още крачка напред.

Голямото предизвикателство е обиграване и влизане в темп по пътя към главната цел - квалификацията за олимпийските игри в Токио, която ще се организира във Варна през август.

Българският тим позволи разочароващи провали против Португалия и Китай, само че в последния си мач предходната седмица направи поврат от 0:2 до 3:2 против Франция.

Тази вечер националите се изправят против Австралия в 20.40 часа в зала " Конгресна ". Другите два противника в групата за седмицата са Япония и Италия.

 Българите ще разчитат на поддръжката на публиката във Варна
© fivb.org

Българите ще разчитат на поддръжката на публиката във Варна

Селекционерът Силвано Пранди чака тежки мачове. Според него този с Австралия ще е самобитно тестване.

Италианският експерт направи четири промени в състава, най-важната от които е обвързвана с връщането на Цветан Соколов. След изтощителния сезон на клубно равнище, в който завоюва купата в Италия и купата в Шампионската лига, диагоналът получи отмора.

" Преди години, когато си потеглих от националния тим, оставих България измежду първите пет тима в света и в този момент задачата ми е да го върна там ", сподели Пранди преди ден.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР