Българският национален отбор за мъже по крикет wъв версия Т20

...
Българският национален отбор за мъже по крикет wъв версия Т20
Коментари Харесай

Българският национален отбор по крикет спечели международен турнир на остров Корфу

Българският народен тим за мъже по крикет wъв версия Т20 реализира извънреден триумф на приключилия интернационален шампионат в Корфу, Гърция, като завоюва първото място в групата за национални тимове, побеждавайки на финала домакините.

По правилник тимовете бяха разпределени в две групи. В Група " А " - три интернационалните клубни тима, а група " В " - националните тимове на България, Гърция и Сърбия.

Турнирът за национални тимове беше утвърден от ИСС и в него участваха единствено състезатели и тимове, които дават отговор на международните стандарти за крикет. Класирането в група " В " въздейства директно на рейтинга на всяка национална федерация и рефлектира при определянето на групите по време на тегленето на жребия за идващите квалификации на Световната купа по Т20. За Европа те ще бъдат през 2020 година в три групи от по осем тима.

Т20 е разновидността на крикет, който е включен в програмата на Олимпийските игри през 2028 година и това прави интригата за квалификациите още по-голяма.

В първия ден на шампионата нашият тим игра против подмладения тим на Сърбия. Западните ни съседи завоюваха жребия и батираха първи. За 20 овъра те съумяха да реализират 156 точки, които осъществиха с 6 батсмана. Във втория ининг нашият тим стартира доста мобилизирано и съумя да завоюва срещата в 18-ия овър, когато точките ни набъбнаха до 161. Те бяха четирима батсмани. Най-добре от нашия тим се показа капитанът Пракаш Мишра, който като боулер направи 3 укета (елиминиране на непознати батсмани) и позволи да ни отбележат единствено 12 ръна от 4 овъра. Като батсман осъществя 16 ръна.

Втората наша среща в групата на Т20I беше с домакините от Гърция. Нашият тим излезе за тази среща не изцяло мобилизиран и това му попречи да покаже същинските си благоприятни условия. Нашите батсмани играха малко сковано, без да употребяват изцяло създалите се обстановки за отбелязване на повече точки и ининга беше приключен единствено с 94 точки. Това беше употребявано доста добре от опитния отбор на Гърция, който е формиран главно от чужденци по образеца на доста европейски тимове. Домакините завоюваха мача и оглавиха класирането в група " В ". По правилник първите два тима трябваше да играят край.
 Англия завоюва първа Световна купа в крикета
Англия завоюва първа Световна купа в крикета

Домакините на финалите надделяха Нова Зеландия след страхотна драма

Гръцкия тим завоюва жребия и избра нашите момчета да батират. Българският тим промени тактиката, както за батиране, по този начин и за филдинга. За 20 овъра ние отбелязахме 135 точки. Съставът на Гърция съумя да осъществя единствено 117 точки в своя ининг и България завоюва мача със 17 точки разлика. Тази победа изненада международната крикет общност, тъй като в Корфу крикет се играе от 1823 година. Успехът беше изцяло подобаващ.

С младия си народен тим, формиран съвсем напълно от българи, артикул на нашата работа в последните 10 години ние показахме,че този състав и спорт у нас има огромно бъдеще. В срещата за купата на ХПЛ нашият тим игра с Фордж Атенс и загуби.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР