Българският национален отбор приема Швеция в изключително важен квалификационен мач

...
Българският национален отбор приема Швеция в изключително важен квалификационен мач
Коментари Харесай

Всички заедно за победа на България!

Българският народен тим приема Швеция в извънредно значим квалификационен мач за Мондиал 2018. Двубоят от Група „ А “ на Националния стадион „ Васил Левски “ ще стартира в 21:45 часа и ще има значение за двата тима в битката им за класиране на международното състезание.

Победа за България освен ще ни приближи на точка зад шведите и ще ни върне в борбата за едно от първите две места, само че ще значи и завършек на 50-годишния ни интервал без триумф над „ тре крунур “. Успех за Швеция ще утвърди гостите като един от водачите в групата и доста ще усъвършенства възможностите им да играят по терените в Русия през идващото лято. Равенството е в изгода повече на гостите.

Пред Петър Хубчев няма доста въпросителни по отношение на титулярния състав. Вероятно единственото терзание е обвързвано с центъра на халфовата линия, където за сътрудник на Ивелин Попов ще се избира сред Кристиян Малинов, Ивайло Чочев и Симеон Славчев. Попов пък през днешния ден ще изиграе своя мач номер 70 за „ лъвовете “, с което ще се изравни с легендата Емил Костадинов, а в случай че играе във всичките ни срещи до края на квалификациите, може да доближи Радослав Здравков и Добромир Жечев, които са с по 73.

Очакванията са, че селекционерът на Швеция Яне Андерсон ще заложи на същия състав, който през юни победи Франция с 2:1. Няма причина той да трансформира халфовата линия, която работи чудесно в последните мачове. Тя включва Албин Екдал, Якоб Йохансон, Емил Форсберг и Джими Дурмаз. В отсъствието на Джон Гуидети в предни линии най-вероятно ще играят Маркус Берг и Ола Тойвонен. На вратата се чака да застане Робин Олсен, който играе устойчиво за ФК Копенхаген, макар че съотборниците му на клубно равнище се показват нерешително.

БЪЛГАРИЯ – ШВЕЦИЯ

Днес от 21:45 часа по Българска национална телевизия 1
София, Национален стадион „ Васил Левски “
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

ВЕРОЯТЕН СЪСТАВ
България: Божидар Митрев, Страхил Попов, Божидар Чорбаджийски, Васил Божиков, Петър Занев, Станислав Манолев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Георги Миланов, Ивелин Попов, Андрей Гълъбинов
Селекционер: Петър Хубчев
Контузени: няма; Наказан: Светослав Дяков

Швеция: Робин Олсен, Микаел Лустиг, Виктор Линдельоф, Андреас Гранквист, Лудвиг Аугистинсон, Джими Дурмаз, Якоб Йохансон, Албин Екдал, Емил Форсберг, Маркус Берг, Ола Тойвонен
Селекционер: Яне Андерсон
Контузени: няма; Наказани: няма

Баланс: 15 мача, 2 победи за България, 2 равенства, 11 победи за Швеция, г.р. 29:8 за Швеция

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Това ще бъде едвам втори квалификационен мач в историята на националния ни тим през август. На 20 август 1997 година бием Израел с 1:0 по пътя към класиране на Мондиал'98. Броени дни по-късно надвихме и Русия със същия резултат и си гарантирахме присъединяване на Световното във Франция.
* „ Лъвовете “ имат единствено един мач в историята си, игра на 31 август. През 1983 година бием Гърция с 3:2 в контрола.
* В срещите сред България и Швеция са свирени три дузпи – 2 за „ тре крунур “ и една в наша изгода. За скандинавците вкарват Златан Ибрахимович и Фреди Люнгберг, а за „ лъвовете “ е прецизен Христо Стоичков.
* В историята на конфликтите сред двата тима през първото полувреме са вкарани 14 гола, а през втората част са паднали 23 попадения.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​ 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР