Българският национален отбор почти сигурно ще заеме последно място в

...
Българският национален отбор почти сигурно ще заеме последно място в
Коментари Харесай

Парадоксално, но България е на две победи от Евро 2020

Българският народен тим съвсем несъмнено ще заеме последно място в квалификационната си група за европейското състезание по футбол през 2020 година И по този начин е редно, защото играта, която селекцията на Красимир Балъков показва, е потресаващо слаба и безидейна. В най-хубавия случай " трикольорите " може да се изкачат на предпоследното 4-то място в крайното класиране, само че за задачата би трябвало да вземат най-малко точка в заключителното домакинство против Чехия на 17 ноември.

Въпреки това България на практика е единствено на два мача разстояние от присъединяване на Евро 2020. Парадоксът е подбуден от регламента на комерсиалния шампионат на УЕФА - Лигата на нациите, в чийто първи сезон отборът ни се показа относително добре. Под управлението на Петър Хубчев през 2018 година националите станаха най-хубавият втори тим в Лига С и това де факто им подсигурява място в плейофите за последните четири места на шампионата на Стария континент.

В тях ще вземат участие общо 16 тима, неуспели да се класират през квалификациите, които ще бъдат разграничени в обособени четворки за всяка дивизия на Лигата на нациите (Лига А, Лига В, Лига С и Лига D). Ако обаче в някоя от дивизиите са останали по-малко от четири към момента некласирани тима, квотите ще бъдат запълвани с отбори от по-долните равнища.

Кръг преди края на квалификациите място на финалите са си подсигурили шест тима, като четири от тях са от Лига А на Лигата на нациите (Белгия, Испания, Италия и Полша), а два са от Лига В (Украйна и Русия). Други шест отбора от десетте в най-горния ешелон на комерсиалния шампионат са в позиция за класиране и към днешна дата това оставя Лига А единствено с два тима за плейофите (Швейцария и Исландия).

Именно тук се отваря малката врата пред България и още две страни от Лига С - Израел и Румъния. Към момента тези три тима са с най-предни позиции от Лигата на нациите измежду отборите, които нямат (или съвсем нямат) шансове за непосредствено класиране на Евро 2020, и те ще попълнят празните места в плейофите.

В спомагателните пресявки би трябвало да бъдат образувани четири обособени потока, които ще излъчат по един финалист на европейското състезание. В кой тъкмо поток би попаднала България, ще стане ясно едвам след изиграването на последните мачове от квалификациите, когато станат известни всички съответни участници в плейофите, защото има редица условности при разпределянето на урните за жребия.

Регламентът планува във всяка от обособените четворки да бъдат образувани две двойки, които ще се срещнат в самобитни 1/2-финали и край за класиране на Евро 2020. Мачовете ще се играят на 26 и 31 март и при победи в тях " лъвовете " ще се завърнат на европейско състезание след 16-годишно неявяване. Мираж или не, шансът съществува.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР