Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.

...
Българският национален отбор по волейбол записа забележителен обрат срещу Франция.
Коментари Харесай

Победа след обрат за волейболистите ни срещу Франция

Българският народен тим по волейбол записа незабравим поврат против Франция. Тимът ни обърна петлите от 0:2 до 3:2 (18:25, 23:25, 25:21, 25:23, 15:11) гейма в шестия си мач от Лигата на нациите.

 Състезателите на Силвано Пранди направиха немислимото след показаното в първите два гейма. В началото на срещата изглеждаше по този начин, като че ли тимът ни няма никакви защитни сили против „ петлите ”, което обаче се оказа лъжливо. Отборът ни сподели дух и темперамент, с цел да завоюва втори мач от акцията.

 България прекъсна серия от 5 следващи загуби от Франция на огромни спортни конгреси, като в последните 3 не беше печелил нито гейм. Днес след първата част отборът ни усъвършенства представянето си на блок, което докара освен до гейм, само че и до извоюван мач против „ петлите ”.

Безспорен факт е, че и отборът на Франция не блестеше доста, още повече, че тимът на Лоран Тили не беше в оптималния си състав.

 „ Трикольорите ” от своя страна бяха без Тодор Скримов, който получи травма през вчерашния ден. За сметка на това доста мощен дуел изнесе Розалин Пенчев. 

  До този миг отборът ни не се представяше доста безапелационно в конкуренцията. След успеха на старта, „ трикольорите ” инкасираха четири следващи провали. В Нинбо, втората седмица от шампионата, възпитаниците на Силвано Пранди претърпяха загуба първо от домакините – Китай (0:3 гейма), а през вчерашния ден и от Полша (1:3 гейма). В последна сметка, в третия си мач в китайския град, волейболистите ни записаха победа.

  От 15 до 17 юни България е хазаин на идния шампионат във Варна, където
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР