Българският национален отбор по волейбол записа шеста загуба в Лигата

...
Българският национален отбор по волейбол записа шеста загуба в Лигата
Коментари Харесай

Волейболистите допуснаха шесто поражение в Лигата на нациите

Българският народен тим по волейбол записа шеста загуба в Лигата на нациите, откакто отстъпи на Италия. Състезателите на Силвано Пранди претърпяха проваляне с 1:3 (14:25, 20:25, 25:23, 21:25) и остават с негативен баланс след девет дуела.

В домашния минитурнир българските волейболисти записаха провали от Япония и Италия, откакто стартираха с победа над Австралия в петък.

В огромни интервали от мача България не беше равностойна на италианския си противник. Посрещането беше нерешително, а играта на обсада не вървеше. Българите позволиха и голям брой неточности, което наклони везните в интерес на Италия.

В следващ мач Силвано Пранди потърси промени, с цел да опита да усъвършенства представянето на състава си. Това обаче не даде резултат, откакто в първия гейм Италия поведе от началото. Скуадрата отвори преднина от четири-пет точки, които се оказаха задоволителни.

След второто спиране разликата продължи да се усилва, а България грешеше при всеки детайл. Домакините не бяха постоянни нито на начален удар, нито при посрещането. В първата част България осъществя едвам 14 точки.

 Волейболистите позволиха шесто проваляне в Лигата на нациите
© LAP.bg

Италианците нападнаха рядко през диагонала си Джулио Пинали, само че за сметка на това в центъра за Давиде Канделаро всичко се получаваше.

При българите грешките продължиха и във втория гейм. Италия не съумя да поведе толкоз безапелационно, като резултатът вървеше точка за точка и лъжливо изглеждаше, че българите са изравнили играта. В един миг обаче гостите направиха няколко следващи точки след второто техническо спиране.

Това наклони везните в интерес на Италия и втората част приключи с триумф на Скуадрата 25:20.

Едва след двата изгубени гейма българските волейболисти започнаха да играят и се стигна до смяна в техните дейности. Цветан Соколов се ангажира във всички значими моменти и това незабавно даде резултат. Влезлият Георги Сеганов също разигра добре нападателите, а през центъра доста по-добре се справяше Алекс Грозданов.

Резултатът беше еднакъв до 20-ата точка, само че по-късно България сподели добра игра в отбрана и здрави нерви, които разрешиха да бъде извоюван и геймът с 25:23.

Психологическото преимущество обаче не беше употребявано в четвъртата част, в която от нови неточности на българите Италия съумя да дръпне в резултата. До края на гейма това не се промени и Скуадрата затвори умерено срещата след 25:21.

През идната седмица България се насочва към Бразилия за четвъртата седмица от конкуренцията. В минитурнира в Куяба волейболистите на Силвано Пранди ще срещнат домакините, Русия и Германия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР