Българският национален отбор по волейбол записа драматична победа с 3:2

...
Българският национален отбор по волейбол записа драматична победа с 3:2
Коментари Харесай

Поставихме световния шампион на колене във Варна

Българският народен тим по волейбол записа трагична победа с 3:2 против международния първенец Полша в мач от Група Е1 на Световната лига. Това е втори триумф за „ лъвовете “ в шампионата, като те имат и две загуби. Поляците към този момент са със същия актив.

Цветан Соколов направи извънредно мощен мач и приключи с 19 точки. Николай Пенчев също беше на високо равнище – 14 точки. Тодор Скримов и Виктор Йосифов прибавиха по пет. Бартош Курек се отличи с 13 точки за Полша, а Давид Конярски приключи с 13.

ПЪРВИ ГЕЙМ
Българските национали започнаха добре мача и след равенството 2:2 първоначално излязоха напред в резултата, и принудиха поляците да вземат таймтаут при 7:3 за „ лъвовете “. Това не оказа въздействие на играта и първото техническо спиране пристигна при 8:3 за българите. Последва равностойна замяна на точки и второто спиране пристигна при 16:10 за България. Доминацията на нашите волейболисти продължи и стигнаха до геймбол при 24:15 и при втората си опция завоюваха частта с 25:16.

ВТОРИ ГЕЙМ
Равностойно начало на втората част, само че след 3:3 поляците натрупаха задатък. Така първото техническо спиране пристигна при резултат 8:4 в интерес на международните първенци. След това играта се изравни и българите съумяха да стопят една точка от изоставането си. Така второто техническо спиране пристигна при 16:13 за Полша. В момента, в който изоставахме с 14:18 Пламен Константинов взе таймаут, само че това не даде стремежи резултат и противникът усили на пет точки преднината си. Полша стигна до пет геймбола при 24:19. „ Лъвовете “ избавиха един, само че нямаха късмет при втория и след 25:20 резултатът в мача беше подравнен.

ТРЕТИ ГЕЙМ
Началото на тази част също беше равностойно, само че поляците взеха леко преимущество и първото техническо спиране пристигна при 8:5 в тяхна изгода. Българите обаче съумяха да изравнят резултата до 8:8. Последва мощна серия на международните първенци, които поведоха с 12:8 и продължиха да поддържат задатъка и второто спиране пристигна при 16:13 в тяхна изгода. Съперникът продължи да усилва задатъка си и стигна до 20:14. След това Полша завоюва гейма с 25:19 и обърна резултата в мача в своя изгода.

ЧЕТВЪРТИ ГЕЙМ
Изключително равностойно начало на тази част. Постоянна замяна на точки и първото техническо спиране пристигна при 8:7 за Полша. След това противникът се откъсна за 12:10, само че отборът на Пламен Константинов съумя да изравни за 13:13. Две неточности на българите при посрещането на противникови офанзиви разрешиха на поляците да водят с 16:15 при второто спиране. След това международните първенци поведоха с две точки, само че нашите изравниха за 21:21. След това „ лъвовете “ завоюваха гейма с 25:23 и изравниха резултата в мача.

ПЕТИ ГЕЙМ
Решителната част стартира с замяна на точки, само че „ лъвовете “ взеха превъзходство и техническото спиране за промяна на полетата пристигна при 8:5 в наша изгода. След това обаче поляците изравниха резултата за 10:10. Размяната на точки продължи и при 13:12 за отбора на Пламен Константинов гостите взеха таймаут. След него последва тъждество за 13:13 и последва спиране за България. Конярски направи неточност при сервиса за Полша и се сдобихме с мачбол, преди който Фернандо ди Джорджи взе таймтаут. Драмата продължи за 14:14. Успешна офанзива на Николай Пенчев още веднъж ни даде късмет да спечелим мача и това стана след сполучлива обсада – 16:14 и победа над международния първенец.

България - Полша 3:2
(25:16, 20:25, 19:25, 25:23, 16:14)

България: Георги Братоев, Тодор Скримов, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Николай Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров - либеро (Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев))
Селекционер: Пламен Константинов

Полша: Давид Конярски, Бартош Курек, Бартоломей Лемански, Фабиан Джизга, Михал Кубиак, Матеуш Биениек, Павел Заторски - либеро (Мачей Музай, Карол Клос, Гжегож Ломач, Лукаш Качмарек, Александер Сливка)
Селекционер: Фернандо ди Джорджи

 

РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНАТА ЛИГА - ТУК

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР