Българският национален отбор по волейбол за жени до 23 години

...
Българският национален отбор по волейбол за жени до 23 години
Коментари Харесай

Жалко! България изпусна страхотен шанс и ще се надява на чудо на Световното

Българският народен тим по волейбол за дами до 23 години изпусна златен късмет да се класират непосредствено за 1/2-финалите на Световното състезание в Словения. Момичетата, водени от Антонина Зетова, позволиха първа загуба на Мондиала, откакто отстъпиха на Турция с 1:4 (9:15, 12:15, 11:15, 15:10, 13:15) в последния си мач от Група В на шампионата, игран довечера.

Така българските " лъвици " приключиха в групата с 4 победи, 1 загуба и 11 точки, с което резервираха минимални шансове за класиране на полуфиналите. България ще би трябвало да се надява на помощ от Куба в последния им мач против настоящия първенец Бразилия по-късно довечера. Кубинките би трябвало да вземат най-малко 3 гейма и да завоюват една точка, с цел да може " трикольорките " да завършат на второ място в Група В. В противоположен случай българските девойки ще играят за систематизиране на 5/8-о място на Мондиала. Турция също завършва с 4 победи и 1 загуба, само че е с 12 точки, с което си подсигурява място във финалната четворка.

Най-резултатна за българския отбор бе Силвана Чаушева с 12 точки (4 блока и 35% успеваемост в атака). За туркините Ханде Баладин (1 блок, 1 ас и 56% успеваемост в атака) и Ебрар Каракурт (3 блока и 36% успеваемост в атака) осъществиха по 16 точки за успеха.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР