Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо

...
Българският национален отбор по волейбол за жени бе много близо
Коментари Харесай

България остана на косъм от победата срещу САЩ

Българският народен тим по волейбол за дами бе доста покрай това да направи голяма крачка към класиране на Олимпийските игри в Токио 2020. Тази нощ " Лъвиците " изиграха втория си мач от група " С " на олимпийската подготовка против домакина Съединени американски щати и бяха на косъм от сензационна победа. Малко обаче не им доближи и те изгубиха с 2:3 гейма (25:21, 18:25, 25:21, 20:25, 10:15).

Възпитаничките на треньора Иван Петков на два пъти повеждаха в мача. Те завоюваха първия и третия гейм, само че американките и в двата случая успяваха да възстановят равенството, а в решаващия тайбрек демонстрираха по-здрави нерви и се постановиха с 15:10 и по този начин завоюваха и мача.

Най-резултатна от българките бе звездата на отбора Елица Василева, която наниза 24 точки в мача. Мирослава Паскова също се показа доста мощно и се регистрира с 21 точки, а Гергана Димитрова приключи с 14.

За домакините най-резултатна бе Джордан Ларсон с 23 точки, Джордан Томпсън добави още 19, а Кимбърли Хил Завърши със 17.

Това е втора победа за Съединени американски щати в групата, като отборът към този момент има 5 точки и се нуждае от още един триумф, с цел да си подсигурява първото място и непосредствено класиране за Токио 2020.

България пък позволи първа загуба след триумфа си в първия мач против Аржентина (3:1). Сега нашите девойки ще би трябвало наложително да победят Казахстан в последния си мач и да се надяват Съединени американски щати да загуби от Аржентина, с цел да имат късмет да изместят американките от първата позиция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР