Българският национален отбор по волейбол спечели задължителната победа срещу Сърбия

...
Българският национален отбор по волейбол спечели задължителната победа срещу Сърбия
Коментари Харесай

От какво зависи класирането на България за финалите на Световната лига

Българският народен тим по волейбол завоюва наложителната победа против Сърбия и резервира шансове да се класира за финалите на Световната лига за пръв път от 2013 година Тимът на Пламен Константинов обаче не държи нещата в свои ръце преди последния си мач от груповата фаза.

Тази нощ от 1.10 часа българско време националите ще се изправят против домакина Аржентина. Когато излязат на игрището в Кордоба, българските волейболисти към този момент ще са изцяло наясно със обстановката.

Двубоят може да се окаже без значение, в случай че намиращите се по-напред в класирането Белгия, Полша и Русия завоюват своите последни срещи. Ако обаче най-малко един от тях загуби, българите ще бъдат в позиция да нападат място във финалната шестица.

Ситуацията в класирането

Европейският първенец Франция към този момент си подсигурява първото място в груповата фаза, откакто записа седем победи в първите си осем мача и събра 22 точки.

Миналогодишният победител в Световната лига Сърбия също е сигурен участник във финалите след шест победи и две загуби.

Бразилия заема третата позиция с пет триумфа и три провали, само че е хазаин на финалната шестица, тъй че има обезпечено място, без значение къде ще приключи в класирането.

Белгия, Полша, Русия, България и Канада, които имат по четири победи и четири загуби, ще се борят за останалите три места. Съединени американски щати също резервират шансове макар петте си провали.

Иран, Аржентина и Италия нямат късмет да продължат в идната фаза, само че също има защо да играят, защото приключилият на последното, дванадесето, място може да изпадне от елитната група.

От кого зависи България

Националите имат 10 точки - една по-малко от Русия, две от Полша и четири от Белгия, както и много по-лошо геймово съответствие - 15:19 против 16:16 за руснаците и поляците и 18:16 за белгийците.

В тази обстановка само загуба на някой от противниците - без значение с какъв резултат - ще даде шансове на българския тим.

Първи своя мач ще изиграят белгийците, които посрещат Франция от 16.00 ч. в Антверпен. Другите два дуела са на полска земя - Русия против Иран от 17.25 ч. и Полша против Съединени американски щати в 20.25 ч.


© fivb.org

На процедура точката, която България загуби с неуместно изпуснатия четвърти гейм против Сърбия, ще има някакво значение единствено в случай че се стигне до загуба на Русия, Полша или Белгия и в случай че Канада завоюва победа с 3:0 или 3:1 против Италия (13.30 ч.).

При подобен процес българският тим ще има две точки по-малко от канадците и също ще се нуждае от победа с 3:0 или 3:1 против Аржентина.

Съединени американски щати заемат девето място в класирането и имат единствено три победи, само че са с цели 11 точки и геймово съответствие 16:15. За да стигнат до финалната шестица, американците би трябвало да победят Полша и да се надяват два от другите четири забъркани в борбата тимове да позволен загуби.

*Показателите, които се гледат за класирането, са: (1) брой победи, (2) точки, (3) геймово съотношени и (4) точково съответствие.

*Ако два тима имат изцяло идентични индикатори, преимущество има спечелилият последния им пряк мач. Ако три и повече тимове са с идентични индикатори, ще се направи класиране единствено от мачовете посред им.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световна лига (403)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР