Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол

...
Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол
Коментари Харесай

Националите и федерацията по волейбол подкрепят инициативата „Заедно за Мими”

Българският народен тим по волейбол и Българската федерация по волейбол се включват в благотворителната акция „ Заедно за Мими ”, оповестиха самите те на формалната си страница си във „ Facebook ”.
 
Националите и федерацията приканват почитателите „ освен за поддръжка от трибуните по време на мачовете във Варна от Волейболната лига на нациите за мъже, само че и за поддръжка за едно малко българско момиче ”.
 

В петък (14 юни) България излиза против Австралия , които ще се борят за опазване на мястото си в Лигата на нациите. В събота (15 юни) селекцията на Силвано Пранди се изправя против Япония. А в неделя (16 юни) България се изправя против Италия. Всички мачове на българската селекция стартират в 20,40 часа. По време на дуелите в Двореца на културата и спорта в зала " Конгресна " ще бъдат сложени специфични кутии за събиране на средства за Мими.
 
Слънчевата Мими от София се ражда със синдром на Даун. През декември 2017 година, дни преди да навърши 5 годинки, ѝ откриват остра форма на левкемия . След химиотерапия в България влиза в ремисия. От месец май има рецидив, само че към този момент лекарите тук не могат да оказват помощ, тъй като този тип рак на кръвта е рядка форма и не се повлиява от лекуването у нас. Има късмет за лекуване във Вюрцбург, Германия. В клиниката там имат опит с деца с Даун и този тип левкемия. Необходими са 120 000 евро за химиотерапия и 190 000 евро за трансплантация на стволови кафези – общо 310 000 евро.
 
За събирането на цялата нужна сума остават още 93 000 евро . От болничното заведение желаят цялата сума, макар че средствата за химиотерапията към този момент е налична. Показателите на Мими обаче са доста неприятни и лекарите тук вършат всичко допустимо да ги задържат, до момента в който се събере сумата. Всяка минута и всяка поддръжка са значими за Мими.-->
 
„ Затова и българските волейболни национали, Българската федерация по волейбол и Община Варна поддържаха самодейността дружно с фондация " Живот със Синдром на Даун " и Българския червен кръст и приканват и всеотдайните български почитатели за следващ път да покажат огромните си сърца в името на България и в името на едно българско дете в потребност ”, показват още във „ Facebook ”.
 
На Мими може да помогнем и на дарителската сметка:
IBAN: BG34RZBB91551007617418
Райфайзен банк, гр. София
Титуляр: Мария Иванова Иванова
BIC: RZBBGSF
PayPal: [email protected]
Спорт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР