Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол

...
Българският национален отбор по волейбол и Българската федерация по волейбол
Коментари Харесай

Федерацията и националите по волейбол подкрепят инициативата Заедно за Мими

Българският народен тим по волейбол и Българската федерация по волейбол се включват в благотворителната акция " Заедно за Мими " и приканват почитателите освен за поддръжка от трибуните по време на мачовете във Варна от Волейболната лига на нациите за мъже, само че и за поддръжка за едно малко българско момиче.
 Да помогнем на Дани
По време на дуелите в Двореца на културата и спорта в зала " Конгресна " ще бъдат сложени специфични кутии за събиране на средства за Мими.

Слънчевата Мими от София се ражда със синдром на Даун. През декември 2017 година, дни преди да навърши 5 годинки, ѝ откриват остра форма на левкемия. След химиотерапия в България влиза в ремисия.

От месец май има рецидив, само че към този момент лекарите тук не могат да оказват помощ, тъй като този тип рак на кръвта е рядка форма и не се повлиява от лекуването у нас. Има късмет за лекуване във Вюрцбург, Германия.

В клиниката там имат опит с деца с Даун и този тип левкемия. Необходими са 120 000 евро за химиотерапия и 190 000 евро за трансплантация на стволови кафези. Общо 310 000 евро. За събирането на цялата нужна сума остават още 150 000 евро.

Болницата желае цялата сума, макар че средствата за химиотерапията към този момент е налична. Показателите на Мими обаче са доста неприятни и лекарите тук вършат всичко допустимо да ги задържат, до момента в който се събере сумата. Всяка минута и всяка поддръжка са значими за Мими.

Затова и българските волейболни национали, Българската федерация по волейбол и Община Варна поддържаха самодейността дружно с фондация " Живот със Синдром на Даун " и Българския червен кръст приканват и всеотдайните български почитатели за следващ път да покажат огромните си сърца в името на България и в името на едно българско дете в потребност.

В петък (14 юни) България излиза против различен кандидат за опазване на мястото си в Лигата на нациите - Австралия.



В събота (15 юни) селекцията на Силвано Пранди се изправя против Япония. А в неделя (16 юни) България се изправя против Италия. Всички мачове на българската селекция стартират в 20,40 часа.

На Мими може да помогнем и на дарителската сметка:

IBAN: BG34RZBB91551007617418

Райфайзен банк, гр. София

Титуляр: Мария Иванова Иванова

BIC: RZBBGSF
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР