Българският национален отбор по химия се представи успешно на 53-то

...
Българският национален отбор по химия се представи успешно на 53-то
Коментари Харесай

Медали за български ученици от олимпиади в Русия и Португалия

Българският народен тим по химия се показа сполучливо на 53-то издание на Международната Менделееевска олимпиада в Санкт Петербург, като завоюва един златен и два сребърни медала.

Нашият тим бе показан от учениците, класирали се на първите четири места на последната Национална олимпиада по химия.
6-годишно българче със злато от Международна олимпиада по математика Тя събра повече от 1500 възпитаници от 23 страни в Тайланд
Златен орден получи Камен Петров, възпитаник от XII клас на НПМГ " Акад. Л. Чакалов " в София, а сребърните медали бяха за Дамян Францов от XI клас на СМГ „ Паисий Хилендарски " в София и Евгени Стателов от XII клас на ЕГ " Пловдив " в Пловдив. В тима взе участие още и Кристиян Вилхемов от XI клас НПМГ " Акад. Л. Чакалов " в София. Ръководители на тима бяха доцент доктор Христо Чанев и гл. ас. доктор Даниела Цекова.

Тази година олимпиадата се организира в Санкт Петербург. В надпреварата участваха 150 младежи от 29 страни от Европа, Азия и Африка. В конкуренцията за първи път се включиха Австрия, Иран, Китай, Сирия, Словакия, Хърватия и Чехия.

Български възпитаници станаха призьори и на олимпиадата по естествени науки в Португалия. Петър Жотев от Софийската математическа гимназия, Красимир Масларов от Националната природо-математическа гимназия и Александър Проданов от Профилираната природо-математическа гимназия в Казанлък завоюваха сребърни медали.
Наши възпитаници с 22 златни медала и 6 купи от олимпиадата по матeматика в Тайланд Престижното съревнование събра над 1500 възпитаници от 23 страни
Бронзови медали завоюваха Виктор Гилин от Националната природо-математическа гимназия, Павел Николов от Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ в Пловдив и Васил Николов от Първа частна математическа гимназия в София.

Български възпитаници вземат участие в олимпиадата за 12-а поредна година. Една от главните цели на самодейността е да подтиква работата с даровити деца от европейската общественост, да развива умения за работа в екип и решение на теоретични и на практика задания в региона на естествените науки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР