Българският национален отбор по футбол завърши наравно 1:1 със Словакия

...
Българският национален отбор по футбол завърши наравно 1:1 със Словакия
Коментари Харесай

Футболните ни национали се представиха добре срещу Словакия и стигнаха до равенство

Българският народен тим по футбол приключи наедно 1:1 със Словакия в контролна среща, играна в Австрия.

Тимът ни поведе в 9-ата минута, когато нападателят на Ботев Пловдив Атанас Илиев вкара първия си гол с националната фланелка. Минути преди този момент пък Кирил Десподов уцели напречната греда. Словакия обаче съумя да изравни в 26-ата минута посредством Ласло Бенеш. Тимът на Ясен Петров ще изиграе още две контроли. На 5 юни " трикольорите " гостуват на Русия, а на 8 юни ще се изправят против международния първенец Франция в Париж.

Още в 6-ата минута България можеше да поведе в резултата. Прекрасно центриране на Васил Божиков стигна до Кирил Десподов, който игра с глава, само че топката се отби в гредата. В 9-ата минута Десподов лиши топката от Вавро и върна обратно към Атанас Илиев, който даде задатък на " лъвовете " в първия си мач като титуляр за националния отбор.

В 15-ата минута Десподов бе покрай гол, само че прати топката около вратата. В 24-ата минута Петко Христов добре блокира Боженик, който набираше скорост в наказателното поле, и мазета в корнер.

В 26-ата минута Иван Турицов сбърка и топката стигна до Ласло Бенеш, който с диагонален удар не остави шансове на Даниел Наумов за 1:1. В 32-ата минута Кирил Десподов стреля над вратата. Четири минути по-късно Хараслик приключи контраофанзива на Словакия с изстрел около вратата на Наумов.

След почивката Ясен Петров направи три промени в състава на България. Николай Михайлов размени Даниел Наумов, Доминик Янков влезе на мястото на Момчил Цветанов, а Димитър Илиев се появи в игра на мястото на Божидар Краев.

В 60-ата минута след центриране топката стигна до Ерик Ирка, който засече с глава, само че топката мина над вратата. Девет минути по-късно Доминик Янков затрудни оптимално Родак с техничен удар, само че стражът на Словакия съумя да избие. В 72-ата минута Денис Вавро опита изстрел от отдалеченост, само че стреля много неопределено. В 78-ата Петко Христов се размина с топката при центриране в наказателното поле.

В 86-ата минута Бирсент Карагарен изскочи от дълбочина, само че изстрелът му не попадна в очертанията на вратата на Родак. Две минути по-късно Антов сбърка, само че Михайлов мазета с една ръка удара на Ирка към близкия ъгъл на вратата му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР