Българският национален отбор по футбол записа второ поредно равенство в

...
Българският национален отбор по футбол записа второ поредно равенство в
Коментари Харесай

България удържа на косоварския натиск и си тръгна с точка от Прищина

Българският народен тим по футбол записа второ следващо тъждество в квалификациите за Евро 2020. Селекцията на Петър Хубчев си потегли с точка от гостуването на Косово (1:1). Двубоят беше извънредно тежък за " лъвовете ", които все пак, че откриха резултата в 38-ата минута посредством Васил Божиков, съвсем цялостен мач се бранеха от непрестанните офанзиви на противника.

Планът ни за победа беше осуетен от Арбер Зенели в 61-ата, когато той матира с съвършен шут представилия се добре довечера Николай Михайлов. Новосформираната страна можеше да стигне и до бленувания успех, но Мурики удари гредата, а пък Рашица пропусна на два пъти от непосредствена непосредственост. Пет минути преди края Зенели можеше да се разпише от директен свободен удар.
 Косово - България, онлайн онлайн
Косово - България 1:1 (Развой на срещата по минути)

Резултатът е подравнен в 61-ата минута

Въпреки неубедителното ни показване, към този миг България заема второто място в група " А " с актив от 2 точки. С цялостен актив до този миг е тоталният хегемон Англия. На 7 юни българският отбор ще има доста значимо посещение в Прага, където би трябвало да се борим най-малко за точка против обичайно неуместен за нас противник като Чехия.
 Снимка 414406
Източник:

Атмосферата на стадион " Фадил Вокри " предразполагаше за един сериозен балкански конфликт. Типично за тези географски ширини, домакините не демонстрираха нужното почитание към нашата страна, защото близо 14 хиляди души освиркаха бурно националния ни химн!

" Лъвовете " на Петър Хубчев демонстрираха сериозните си упоритости в тази подготовка, като бяха първите, които доближиха до забавно състояние в Прищина. Ивелин Попов получи разсичащ пас зад тила на защитата, само че вместо да напредне към наказателното поле на Косово, той избра да трансферира стража Мурич. В последна сметка, това се оказа огромна неточност.

Първоначалният план на българския отбор беше да " убие " желанието на противника за домашен напън. Планът ни сработи едвам до 9-ата минута, когато единствено шансът ни избави от инкасирането на гол. Звездата на Вердер (Бремен) Милот Рашица изскочи зад тила на отбраната ни след отличен извеждащ пас. Атакуващият халф елегантно мина пробвалия да го спре Николай Михайлов, след което стреля към опразнената врата. В този миг обаче като че ли от нищото се появи Антон Недялков, който с съдбоносен шпагат почисти от голлинията.
 Снимка 414412
Източник:

Напрежението сред двата отбора растеше с всяка една по-спорна обстановка. В 18-ата минута Мергим Войвода влезе брутално в краката на Антон Недялков, след което нашият краен защитник мигновено потърси сметка на гореспоменатия, по допустимо не най-джентълменския метод. И двамата бяха декорирани в жълто от съдията Мажейка.

Определено Антон Недялков беше футболистът на България, който имаше най-вече работа до 23-ата минута. Бившият състезател на ЦСКА трябваше да работи с опитност в мига, когато Кололи проби по фланга и пусна остро в полето на България. Мурики пропусна майсторски за дебнещия Рашица, само че Недялков бе чудесно позициониран и почисти далеко.
 Снимка 414416
Източник:

Нова сериозна обстановка сполетя " трикольорите " в 34-ата. Симеон Славчев загуби в центъра на терена, което разреши на Берсант Целина да пробие мощно през центъра. Нападателят на Суонзи размина няколко наши играчи, след което насочи доста тежък изстрел, отразен с опитност от Николай Михайлов.
 Черна гора загуби от Англия с 1:5
Звездите на Англия още веднъж вкараха 5 гола, този път в Подгорица!

Тежко проваляне за домакините

Макар и от нищото, огромната наслада за България настъпи в 38-ата минута. Тогава Тодор Неделев центрира по старателен метод от корнер. Централният ни защитник Васил Божиков се измъкна от капитана на Косово, след което с глава не остави никакъв късмет на Мурич! Момчетата ни пък посветиха своето скъпо попадение на контузилия се тежко против Черна гора - Ивайло Чочев.
 Снимка 414432
Източник:

Последните акомпанименти на първата част бяха извънредно тежки за нашите футболисти, които повече от всичко желаеха да задържат своята преднина. Срещу себе си обаче имаха едни много нападателни косовари, които търсеха всевъзможни разновидности за попадение. Пореден късмет в тази подготовка се откри пред Милот Рашица, който в 44-ата отново беше отчаян от Михайлов, работил със страховит инстикт при негов изстрел от близко.

60 секунди по-късно националният ни вратар отново трябваше да укротява топката в своите обятия, откакто Войвода бе пропуснат на далечната греда, но за благополучие ударът му с глава беше извънредно слаб.
 Снимка 414415
Източник:

Нямаше нищо изненадващо, че селекцията на Бернар Шалан продължи натиска си и след паузата. Пред Михайлов се извършиха два поредни корнера, които бяха превъзмогнати от българската защита.

И до момента в който косоварите се мъчеха в нападателен проект, " лъвовете " можеха да нанесат своя втори удар. Отбита топка попадна в краката на Малинов, който насочи доста хубаво към незащитения ъгъл на Мурич. За жал бранителят Алити бе застанал на пътя на топката и избави домакините от много призрачен за тях миг.
 Снимка 414434
Източник:

Щастлив рикошет беше доста покрай това да обърка съществено нашите сметки. Зенели опитва пас към Рашица, само че поради лек досег в крайници на български футболист, коженото кълбо стигна до Мурики, стрелял мигновено към далечния ъгъл, където за наслада топката се отби в страничната греда. Миг по-късно, косоварите не съумяха да вкарат и от опита за добавка.

Тимът на Косово направи две бързи смени, които дадоха нужния резултат. В 61-ата минута шансът обърна тил на националите ни, когато Арбер Зенели получи " обилно " пространство от българската отбрана и с техничен удар не остави никакъв късмет на безгрешния до този момент Николай Михайлов.
 Снимка 414435
Източник:

Арбер Зенели можеше да се трансформира в огромния призрачен сън на българския отбор, в случай че бе съумял да означи и втори гол в 86-ата минута. Футболистът на Реймс извърши отличен директен свободен удар. Незнайно за какво Михайлов потегли да тича към другия си ъгъл и по този начин остави незащитена зоната, към която бе ориентирана и топката. Тук обаче ориста покри родната селекция и въпросният изстрел излезе в навън.

Финалните 180 секунди от мача се трансфораха в тестване за волята и характера на нашите футболисти. Най-лошият сюжет за нашите можеше да се случи в 90-ата минута, когато Рашица отново излезе на стрелкова позиция, само че и този път загуби конфликта си с Михайлов.
 Снимка 414429
Източник:

На 7 юни българският отбор ще има доста значимо посещение в Прага, където би трябвало да се борим най-малко за точка против обичайно неуместен за нас противник като Чехия. На Косово пък следва ново балканско дерби - този път против Черна гора.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР