Българският национален отбор по футбол записа първи успех от повече

...
Българският национален отбор по футбол записа първи успех от повече
Коментари Харесай

Българският победи Чехия с 1:0

Българският народен тим по футбол записа първи триумф от повече от година насам, откакто победи Чехия с 1:0 вкъщи в последния мач от квалификациите за Европейското състезание идващото лято.
Футболистите ни нямаха нито една победа в този квалификационен цикъл, а последният им триумф бе от октомври предходната година против Кипър, само че след 12 мача без победа съумяха да надвият чехите в мач без значение за двата отбора, оповестява Българска национална телевизия.

Пред празните трибуни поради наказване на Националния стадион „ Васил Левски “ възпитаниците на Георги Дерменджиев се отбраняваха добре и не допускаха доста рискове пред нашия вратар Георги Георгиев, а от своя страна съумяха да се възползват от една от дребните си благоприятни условия, с цел да стигнат до гол. В 56-та минута след доста положително центриране от фал на Кирил Десподов, Васил Божиков бе изтърван от бранителите на гостите и с прецизен удар с глава прати топката в мрежата.

Последва солидна отбрана и запазване на преднината си, с цел да стигнат до успеха.

По този метод България записа първи триумф в квалификациите за Евро 2020 в последния мач на капитана Ивелин Попов за националния тим.

Вчера той разгласи, че поставя завършек на кариерата си в националния тим след дуела с Чехия. Родните национали приключват група А на четвърто място с актив от шест точки и ще имат късмет да гонят класиране за финалите на Евро 2020 в плейофите през март, до момента в който чехите финишират на втора позиция и имат обезпечено място на Европейското състезание.

В другия мач от групата Англия победи Косово с 4:0 като посетител.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР