Българският национален отбор по футбол ще излезе срещу тима на

...
Българският национален отбор по футбол ще излезе срещу тима на
Коментари Харесай

11 поредни провала или чудо?

Българският народен тим по футбол ще излезе против отбора на Англия в едно спортните събития на годината у нас. Мачът от квалификациите за европейското състезание през 2020 година ще стартира в 21:45 ч. на националния стадион " Васил Левски " през днешния ден (14 октомври).
Екипът на bTV не бе позволен до конференцията преди България - Англия Причината е неналичието на акредитация за дуела
" Лъвовете " са на последно място в групата и към този момент изгубиха шансове за класиране на шампионата през квалификациите. В предходния мач те приключиха 1:1 като посетители на Черна гора и утежниха още ситуацията си. Националният отбор няма победа от цяла календарна година или 10 следващи мача.
0:0 с Черна гора, " лъвовете " изгубиха шансове за Евро 2020 през квалификациите България продължава да няма победа съвсем година
Англичаните имат защо да се реваншират на своите последователи, откакто позволиха Чехия да направи поврат вкъщи и да победи с 2:1 в предходния мач. Възпитаниците на Гарет Саутгейт въпреки всичко не престават да са водачи в класирането в групата и резервират статута си на безспорни любимци за първото място.
Чехия прекъсна 10-годишна сполучлива серия на Англия (ВИДЕО) Първа загуба на "Трите лъва " в квалификации от 2009 година насам
Напрежението на терена и по трибуните ще е осезаемо освен поради футболната игра. Срещата ще се изиграе на фона на противен расистки скандал.

Снимка: Lap.bg

По време на първия мач сред двата отбора на “Уембли”, приключил с победа 4:0 за домакините, български последовател беше изведен от трибуните и арестуван от полицията поради расистко подвикване към Рахийм Стърлинг. В Англия осъдиха остро тази проявя, припомняйки, че българските футболни последователи постоянно си служат с обиди на расистка основа и от УЕФА не пестят санкции за тях, както и преживелица от 2011 година, когато трима британски национали получиха обидни квалификации.

От българския футболен съюз стачкуваха с писмо до УЕФА.
Гарет Саутгейт: Напълно разбирам Борислав Михайлов "Надявам се идващите 3 дни да приказваме единствено за футбол ", съобщи селекционерът на Англия
Националите на " Трите лъва " пък обявиха, че биха напуснали терена, в случай че чуят расистки викания.

Снимка: Lap.bg

България към този момент получи няколко санкции от УЕФА поради неприемливи подвиквания. Дори за мача с Англия част от трибуните на " Васил Левски " ще бъдат затворени и покрити с транспарант, на който написа " Не на расизма ". Ново сходно нарушение може да докара до мач на празни трибуни и солидна санкция за Българския футболен съюз.

Всъщност националите нямат извоювана точка против Англия от 20 години насам. През 1999 година двата отбора приключиха 1:1 в среща от европейските квалификации. Последваха 4 мача, в които " лъвовете " не съумяха да вкарат гол, а за сметка на това получиха общо 11.
Директор " Маркетинг и връзки " към БФС: Решението за акредитацията беше мое! Христо Запрянов: Г-н Михайлов няма никакво отношение към проблема с bTV
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР