Българският национален отбор по футбол излиза срещу този на Кипър

...
Българският национален отбор по футбол излиза срещу този на Кипър
Коментари Харесай

В Ларнака: България ще затвърждава възхода си

Българският народен тим по футбол излиза против този на Кипър в контролна среща през днешния ден.

Двубоят на стадион „ АЕК Арена “ в Ларнака е довечера от 20:00 часа и е директно в ефира на БНТ3.

Моментното положение на противниците е съвсем идентично. Кипър в никакъв случай не е взел участие нито на Световно, нито на Европейско състезание. В квалификациите за Мондиал 2022 отборът остана пети в групата си, като изпревари единствено Малта и то по голова разлика. Освен това кипърците останаха последни Лига „ В “ от Лигата на нациите и отпаднаха в по-долното равнище на шампионата. Начело на селекцията им е грузинският експерт Тимур Кецбая, само че той е подложен на голямо напрежение заради тези слаби резултати и през днешния ден домакините, подкрепяни от своите почитатели, ще желаят положителен резултат.

България отново остана надалеч от класиране на огромен конгрес. Сега отпред на „ лъвовете “ е отново чужденец - Младен Кръстаич. Именно след неговото идване се видя оживление в позитивна посока. В идния мач тимът ни ще търси трета поредна победа след триумфите в Лигата на нациите над Гибралтар вкъщи с 5:1 и в гостуването на Северна Македония с 1:0. С тях финиширахме втори и се спасихме да бъдем в компанията на футболните джуджетата в жребия за Евро 2024.

Българите преследват трета поредна победа довечера. Такава серия „ трикольорите “ не са записвали от четири години насам. За последно го направиха напролет и есента на 2018-а година под управлението на Петър Хубчев. Тогава родната селекция подреди четири следващи триумфа, като последният от тях бе точно против Кипър (2:1), като един от головете означи Кирил Десподов- Останалите бяха над Казахстан (2:1), Словения (2:1) и Норвегия (1:0).

„ Казах на футболистите, че би трябвало да излязат и да играят за родината си с сила и сърце, както го направиха в Лигата на нациите. Със сигурност ще има положителни и неприятни моменти, аз желая да виждам предпочитание за игра. Искам всички, които са извикани тук да играят за националния тим. Това ни е втори лагер, дружно сме десетина дни. Някои играят в чужбина, други - в българското състезание. Наясно сме, че можем да пожелаваме доста, само че сме дружно доста малко време “, показа в навечерието на мача Кръстаич.

България има огромно преимущество над Кипър в играните публични мачове - през 1972-а - 1973-та в Световни квалификации - 4:0 като посетител и с 2:0 на наш терен. През 1996-та - 1997-а отново в Семеен кодекс - 3:1 за „ лъвовете “ в Лимасол и 4:1 в София. През 2009-та в Семеен кодекс - разменени победи за домакините - 2:0 за България и 4:1 за „ драконите “ на терена в Ларнака. През 2018-та в Лига на нациите - 2:1 за нашите национали в столицата и 1:1 в Никозия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР