Българският национален отбор по футбол излиза срещу този на Кипър

...
Българският национален отбор по футбол излиза срещу този на Кипър
Коментари Харесай

България иска да затвърди възхода си срещу удобен съперник

Българският народен тим по футбол излиза против този на Кипър в контролна среща през днешния ден. Двубоят на стадион „ АЕК Арена “ в Ларнака започва в 20:00 часа и на уеб страницата ще проследим всичко най-интересно от него.

Моментното положение на противниците е съвсем идентично. Кипър в никакъв случай не е взел участие нито на Светoвно, нито на Европейско състезание. В квалификациите за Мондиал 2022 отборът остана пети в групата си, като изпревари единствено Малта и то по голова разлика. Освен това кипърците останаха последни Лига „ В “ от Лигата на нациите и отпаднаха в по-долното равнище на шампионата. Начело на селекцията им е грузинският експерт Тимур Кецбая, само че той е подложен на голямо напрежение заради тези слаби резултати и през днешния ден домакините, подкрепяни от своите почитатели, ще желаят положителен резултат.

България отново остана надалеч от класиране на огромен конгрес. Сега отпред на „ лъвовете “ е отново чужденец - Младен Кръстаич. Именно след неговото идване се видя оживление в позитивна посока. В идния мач тимът ни ще търси трета поредна победа след триумфите в Лигата на нациите над Гибралтар вкъщи с 5:1 и в гостуването на Северна Македония с 1:0. С тях финиширахме втори и се спасихме да бъдем в компанията на футболните джуджетата в жребия за Евро 2024.

Българите преследват трета поредна победа довечера. Такава серия „ трикольорите “ не са записвали от четири години насам. За последно го направиха напролет и есента на 2018-а година под управлението на Петър Хубчев. Тогава родната селекция подреди четири следващи триумфа, като последният от тях бе точно против Кипър (2:1), като един от головете означи Кирил Десподов- Останалите бяха над Казахстан (2:1), Словения (2:1) и Норвегия (1:0).

„ Казах на футболистите, че би трябвало да излязат и да играят за родината си с сила и сърце, както го направиха в Лигата на нациите. Със сигурност ще има положителни и неприятни моменти, аз желая да виждам предпочитание за игра. Искам всички, които са извикани тук да играят за националния тим. Това ни е втори лагер, дружно сме десетина дни. Някои играят в чужбина, други - в българското състезание. Наясно сме, че можем да пожелаваме доста, само че сме дружно доста малко време “, показа в навечерието на мача Кръстаич.

България има огромно преимущество над Кипър в играните публични мачове - през 1972-а - 1973-та в Световни квалификации - 4:0 като посетител и с 2:0 на наш терен. През 1996-та - 1997-а отново в Семеен кодекс - 3:1 за „ лъвовете “ в Лимасол и 4:1 в София. През 2009-та в Семеен кодекс - разменени победи за домакините - 2:0 за България и 4:1 за „ драконите “ на терена в Ларнака. През 2018-та в Лига на нациите - 2:1 за нашите национали в столицата и 1:1 в Никозия.

20:00 часа | КИПЪР – БЪЛГАРИЯ

Международна другарска среща

Вероятни сформира на двата тима:

КИПЪР ( 4-3-3) : Панги - Андреу, Лаифис, Христос Шелис, Антониадес – Кириаку, Ефрем, Кастанос – Лоизу, Христофи, Питас

Селекционер: Тимур Кецбая

БЪЛГАРИЯ ( 3-5-2) : Даниел Наумов – Антон Недялков, Валентин Антов, Пламен Гълъбов – Марин Петков, Филип Кръстев, Янис Карабельов, Илия Груев-младши, Иван Турицов – Радослав Кирилов, Кирил Десподов

Селекционер: Младен Кръстаич

Главен арбитър: Тръстин Фаруджа Кан, Малта

Стадион: „ АЕК Арена “, Ларнака, Кипър
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР