Българският национален отбор по футбол допусна тежка загуба на стадион

...
Българският национален отбор по футбол допусна тежка загуба на стадион
Коментари Харесай

Разгром! Англия вкара шест безответни гола в София, расистки скандирания едва не спряха мача

Българският народен тим по футбол позволи тежка загуба на стадион " Васил Левски " от водача в квалификационната си група за Евро 2020 Англия.

Трите лъва се постановиха с показателното за случилото се на терена 6:0.

Точни за спечелилите в мача бяха Маркъс Рашфорд, Хари Кейн, както и Рос Баркли и Рахийм Стърлинг, които вкараха по два гола в българската врата.
 Снимка 447674
Източник:

Това бе предпоследният мач за отбора ни от акцията. До края на този цикъл остава единствено домакинство на Чехия на 17 ноември.

В тези два мача против любимците в групата ни момчетата на селекционера Красимир Балъков трябваше да се реваншират за изявите си през последната година, в която не съумяха да запишат победа в 10 следващи мача.

С оглед случилото се довечера обаче, надали " лъвовете " могат да се надяват този идеал да се сбъдне.
 Снимка 447665
Източник:

Днешният дуел можеше и да не приключи, а с това да се стигне и до междунаороден скандал. Причината бяха две спирания на играта поради прояви на расизъм. Първата бе видяна от дебютанта в британския отбор Тайрън Мингс, а във втория случай съдийският състав видя неправда, като краткотрайно спря играта.
 Прояви на расизъм на два пъти стопираха България - Англия, почитатели напуснаха стадиона Обновена
Прояви на расизъм на два пъти стопираха България - Англия, почитатели напуснаха стадиона

Английските последователи освиркаха родния химн преди началото на мача

Така или другояче до прибиране на футболистите в съблекалните и преустановяване на дуела не се стигна, само че проблематичната обстановка остана не напълно обяснена от формалните лица.
 Снимка 447681
Източник:

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена в столицата:
 България - Англия, онлайн онлайн
България - Англия 0:6, Кейн също се разписва

Гостите усилват преднината си

Първото полувреме беше кошмарно за отбора ни във всяко едно отношение. Резултатът беше открит след едвам седем минути игра. Пробив на Рашфорд по фланга бе последван от мощен негов изстрел. Ударът беше прецизен, Илиев нямаше късмет за реакция. Гостите излязоха напред в резултата по предстоящ метод.
 Снимка 447657
Източник:

В 20-ата минута Рос Баркли бе оставен непокрит, изпревари бранителите до себе си и засече топката в мрежата. Засада нямаше, асистенцията бе на Стърлинг, който свърши по-голямата част от работата в тази ситуация, извеждайки съотборника си на празна врата.
 Снимка 447661
Източник:

В 28-ата минута пристигна публично предизвестие от диктора на стадиона. Феновете бяха призовани да не скандират обидни прилагателни на расистка основа. Хари Кейн даде сигнала към формалните лица на стадиона, откакто бе алармиран от дебютанта Мингс.

Само четири минути по-късно Баркли вкара за повторно топката в мрежата, засичайки я с глава. Акцията на отбора още веднъж мина като на смешка през цялата отбрана на домакините.
 Снимка 447673
Източник:

Две минути преди почивката арбитърът още веднъж спря играта, като стана ясно, че бе получил нов сигнал за расистка демонстрация. Фенове от Сектор " Б " бяха помолени да изоставен терена. Над 50 ентусиасти си потеглиха прибързано от " Васил Левски ".

В даденото 6-минутно продължение Стърлинг означи четвърто попадение във вратата на България. Многоходова акция на британците, след която Трипиър подаде към Кейн, който пък изведе Стърлинг на празна врата. За повторно в мача футболист на гостите се оказа в сходна обстановка. Акцията на англичаните бе развита като по учебник.
 Снимка 447663
Източник:

Така при преимущество, което решаваше всичко още преди паузата, двата отбора се отдръпнаха в отмора.

Втората част се различаваше от миналата най-много по положителните намеси на Илиев. Вратарят на българския отбор избави съотборниците си от инкасиране на нови три попадения единствено до 65-ата минута на срещата.

Стражът отхвърли поредно Рашфорд, Стърлинг и Кейн. Голмайсторът на Тотнъм бе изведен очи в очи с вратаря на Лудогорец, който обаче не се впечатли от наличието му и избави.
 Снимка 447684
Източник:

В 69-ата минута обаче благосклонност нямаше. Кейн изведе с прелестно подаване Рахийм Стърлинг, който се оправи с опеката на бранителите към себе си, след което пусна кълбото около тялото на Илиев за 0:5.

Последваха редица промени и в двата отбора, като в игра се появиха Мейсън Маунт и Джейдън Санчо.
 Снимка 447686
Източник:

Крайното 6:0 оформи Хари Кейн, който малко преди финала на конфликта преодоля безпроблемно цялата ни отбрана и вкара последното попадение в мача.

Ново спиране за неточни прояви на почитателите по трибуните, както и последващи попадения в българската мрежа не бяха регистирани, което постави и точка на разногласието сред българския и британски тим на националния стадион.
 Снимка 447682
Източник:

Ако не победи Чехия, националният ни тим може за първи път в историята да приключи без победа, откогато квалификациите се организират в групи, което ще бъде нов антирекорд.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР