Българският национален отбор по футбол беше сред тези, които взе

...
Българският национален отбор по футбол беше сред тези, които взе
Коментари Харесай

Христо Стоичков: България страда вече много години

Българският народен тим по футбол беше измежду тези, които взе присъединяване в дебютното издание на приятелския шампионат FIFA Series, като селекцията на Илиан Илиев пътува до Баку за мачове против Танзания и домакините от Азербайджан.

По този мотив от международната футболна централа ФИФА потърсиха живата легенда на футбола у нас Христо Стоичков за коментар по отношение на това какво се случва с обичаната му игра в България.

В изявление за уеб страницата на интернационалната федерация носителят на " Златната топка " за 1994 година съобщи, че актуалните футболни национали би трябвало да намерят своя личен път, а самият той постоянно е подготвен да им даде съвет.

" Винаги споделям на футболистите от настоящия народен тим да не се пробват да ни копират. Те би трябвало да намерят своя личен път и това включва упорита работа и мислене за това какво би трябвало да създадат, с цел да се подобрят. Ако се опитат да ни копират, това единствено ще окаже напън върху тях, а когато това се случи, нещата нормално не се получават ", показа някогашният футболист на ЦСКА и Барселона.

" Опитвам се да им давам препоръки, само че единствено в случай че ме питат. Харесва им да са с мен и аз им демонстрирам любовта, от която се нуждаят и която е толкоз значима за тях. Близо сме ", призна още той.



Голмайсторът от международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година изрази още оптимизъм по отношение на това, че скоро България ще играе още веднъж на огромен футболен конгрес, като Стоичков разкри, че си мечтае да види цялостен стадион с 40 или 50 хиляди души, които пеят български химн.

" Аз съм оптимист и виждам България един ден да се върне на огромно състезание. Искам да отида на стадион с 40 000 или 50 000 души и да чувам националния химн на моята страна преди началото на мача и да изпитам тази страст. Надявам се това да се случи скоро, само че би трябвало да свършим доста работа на всички равнища ", съобщи някогашният футболист.

Българската футболна легенда Христо Стоичков взе отношение и по новата самодейност на международната футболна централа - FIFA Series.

" Това са интернационалните мачове и би трябвало да се възползваш оптимално. Факт е, че става по-трудно да се провеждат интернационалните срещи, само че точно такава опция дава шампионатът FIFA Series. Става все по-трудно да се намерят огромни тимове, против които да играеш, и тези шампионати оказват помощ на по-младите играчи, като им дават късмет да се състезават и да се учат. Във ФИФА би трябвало да бъдат приветствани за желанието им да го създадат. Това в действителност ще помогне на всички участващи тимове и знам, че от ФИФА са положили доста работа в това. Поздравления от мен ", приключи Христо Стоичков.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР